Islanti – ihana luontokohde osa 1

Nyt on kulunut tovi viime päivityksestä, mutta olen ollut reissun päällä ja työt ovat myös vieneet oman aikansa. Nyt kuitenkin uutta postausta kehiin!

Islannin reissun olen halunnut jakaa kahteen osaan, sillä yhdestä blogipostauksesta tulisi niin hirmuisen pitkä. Tässä siis osa 1 olkaa hyvät:

Stokkur Geysir
Stokkur kultaisen kierroksen varrella

Lokakuussa suuntasimme perheen kanssa Islantiin, eikä parempaa ajankohtaa tälle reissulle olisi voinut ollakaan! Olimme siis reissussa lokakuun alkupuoliskolla. Säät suosivat meitä ja turistitungoksiltakin vältyttiin. Aikaa oli rajallisesti joten ajoimme kuuluisan kultaisen kierroksen (Golden circle) ympäri sekä tutustuimme etelä-Islannin tarjoamiin luontokohteisiin. Etelä-Islanti oli henkilökohtaisesti minusta kivempi, mutta myös kultainen kierros oli upea!

Kaikki suurimmat ns. nähtävyydet sijaitsevat kultaisen kierroksen varrella. Toki juuri tämä kierros on hyvin suosittu turistien keskuudessa, sillä se on todella helppo kulkea ja kierroksen ajaa läpi päivässä. Mikäli haluaa nähdä enemmän Islantia omassa rauhassa, kannattaa suunnata nokka pidemmälle kohti itää, länteä tai pohjoista. Meillä ei kuitenkaan ollut siihen aikaa joten tyydyimme tähän perinteiseen kierrokseen.

Reykjavik

Asuimme koko reissun ajan Reykjavikin keskustassa vuokraamassamme Airbnb huoneistossa. Sijainti oli mahtava ja asunto siisti. Ravintoloita oli vaikka millä mitalla ja kaikki syömämme ruoka oli hyvää, joskin melko kallista. Pääkaupungin vierailuun ei tarvitse montaa päivää, sillä noin 120 000 asukkaan kaupungin koluaa läpi hyvin nopeasti.

Söpö Reykjavik
Reykjavikissä oli täynnä värikkäitä puutaloja

Reykjavikin tunnetuin nähtävyys on kenties Hallgrímskirkja eli kirkko, joka on myös Islannin korkein rakennus sen lähes 75 metrin korkean tornin ansiosta. Reykjavik on myös tunnettu sen oudoista museoista, kaupungista löytyy esimerkiksi penis- sekä punkmuseot.

Kaupunki itsessään ei ole suuri, mutta sitäkin söpömpi! Kaupunki muistuttaa isompaa kalastajakylää mutta kyllä sieltä löytyy uudempaa ja modernimpaakin rakennusta, esimerkiksi kulttuurikeskus/musiikkitalo nimeltä Harpa joka sijaitsee aivan meren rannan ääressä. Reykjavik on ehdottomasti käymisen arvoinen ja mainio tukikohta Islannin reissulle, sillä sieltä on helppo ajaa muuallepäin maata.

Kultainen kierros

Ensimmäinen etappi kultaisella kierroksella oli tietenkin Thingvellirin kansallispuisto jossa kävelimme ympäriinsä ja nautimme maisemista. Mitään erityistä mainitsemisen arvoista meidän reitillämme ei ollut, mutta ihanasta luonnosta ja auringosta saatiin kuitenkin nauttia. Tästä matka jatkui eteenpäin kohti Haukadalaurin geysereitä, joista suurin ja mahtavin säännöllisesti aktiivinen geysir oli varmasti Stokkur Geysir. Strokkur syöksee kuumaa vettä noin 5-10 minuutin välein, joten yhden käyntikerran aikana sen purkautumisen ehtii nähdä monesti.

Haukadalurissa oli kuumaa vettä

Seuraava etappi olikin sitten Gullfossiin putous, joka oli mahtava. Mutta mikäli olisimme käyneet Seljalandfossilla ensimmäiseksi (josta lisää seuraavassa postauksessa), en välttämättä olisi ollut Gulfossista yhtä innoissani.

Gullfoss
Gulfossin vesiputous

Kävimme myös islanninshevosvaelluksella Gullfossin kupeessa, mutta seuraavalla kerralla (ja vinkkinä muille) valitsisin ehkä tallin etelä-Islannista luonnon takia. Hevoset olivat todella kilttejä ja henkilökunta uskomattoman mukavaa ja iloista. Vain  maisemat olivat hyvin yksitoikkoisia. Kahden tunnin islanninhevosvaellus oli silti uskomattoman kiva ja menisin uudestaan koska vain!

Jatkoa…

Seuraavassa osassa kerron lisää reissumme kohokohdista sekä enemmän omia mietteitä ja vinkkejä Islantiin 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *