10min Banaanipannukakut
Banaanipannukakut vain viidellä aineksella
Näin helppoa ja hyvää aamupalaa en ole aikoihin valmistanut. Olen toki ennenkin kokeillut jo kauan pinnella olleita banaanilettuja, mutta ongelma on ollut yleensä siinä, että ne eivät ole lähteneet pannusta irti. Toki kyse voi olla silloisessa paistamis tavassa, mutta näihin banaanipannukakkuihin sekin on saatu kuntoon.
Kun googlaa amerikkalaiset banaanipannukakut niin tulee liuta mahtavan näköisiä pannukakkuja, jotka on täytetty jauhoilla ja sokerilla. Uudemmissa resepteissä on taas niin oudon kuuloisia raaka-aineita, että jo pelkästään siihen menee aikaa, että etsii ainekset kaupasta. Näihin tulee vain perus raaka-aineita, jotka löytyvät kotoa tai ainakin erittäin helposti lähikaupasta. Nauttikaa!
Reseptillä valmistuu 2 taivaallisen hyvää banaanipannukakkua:
Taikina:
1kpl Banaani
1kpl kananmuna
1tl chia-siemeniä
1tl kanelia
(n.10g proteiinijauhetta minulla tällä kertaa maussa suklaa)
Paistoon:
1tl kookosöljyä
Olen todennut kookosöljyn parhaaksi erityisesti lettujen ja pannukakkujen paistamisessa.
Pinnalle (vapaaehtoinen):
Banaania
Vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
Pakaste puolukoita tai mustikoita
Tottakai pinnalle voi laittaa oman maun mukaan mitä haluaa, mutta mielestäni nämä sopivat parhaiten erityisesti talviaikaan. Kesällä on tietysti runsaammat vaihtoehdot näin suomessakin.
Et tarvitse tehosekoitinta tai vastaavaa. Banaani vain muussataan haarukalla kulhossa, mitä kypsempi banaani sitä helpompi. Sen jälkeen joukkoon sekoitetaan kananmuna ja loput ainekset. Kun kaikki ainekset ovat kulhossa ei tarvitse kuin paistaa pannukakut. Pannu kannattaa olla kuuma ennen kuin lisäät taikinaa. Laita puoli teelusikkaa kookosöljyä ja puolet taikinasta. Paista n.1-1.5 min per puoli.
Laita jollekin kivalle lautaselle ja nauti. Suosittelen laittamaan joitain lisukkeita kuten marjoja ja vaahterasiirappia, kosta yksinään pannarit ovat melko kuivia. Tottakai kahvin kanssa maistuu taivaalliselle ilman mitään höysteitäkään.
Huom!
Jos et käytä proteiinijauhetta, niin suosittelen laittamaan sekaan hieman leivinjauhetta. Auttaa huomattavasti paisto vaiheessa ja näin saadaan pannukakku kohotettua, tietysti. Sen jälkeen, kun olen käyttänyt kyseisissä pannukakuissa proteiinijauhetta en ole aina muistanut laittaa leivinjauhetta ja ovat onnistuneen erittäin hyvin.
Nauttikaa tästä nopeasta ja herkullisesta aamupalasta!
Viivisters