Juhlien puheenaiheet top 3

FB_IMG_1542959973652.jpg

 

TYÖ

”No mites sulle sielä töissä menee” . ”Missä sä olitkaan töissä?” ”Joko olet jossain töissä?”

Nää on ne yleisemmät juhlien/ illanistujaisten /pippaloiden avausrepliikit. Ehkäpä jopa yleisimmät.  Oikein aina innolla odotan, että koska joku ottaa puheeksi TYÖN. Mehän ei ollakaan kuin joka päivä melkeinpä töissä ja sitten kun rentoudutaan ja nähdään ystäviä niin mitäs sitä muutakaan kuin, että  puhutaanpa vähä töistä. Koska töistä on vaan niin kiva puhua. 

Itse en ole koskaan oikein ymmärtänyt tuota halua puhua töistä. Miksei voi vaikka jostain tv-sarjasta tai no ihan jostain muusta kuin siitä työstä.  Kuinka puuduttavaa ja oikeesti en jaksaisi vapaa-ajallani ja vielä pippaloiden lomassa jauhaa töistä. Varsinkaan kun ei mitään merkittävää ole tapahtunut..ja vaikka olisikin.  Joskus olin pitemmän ajan työttömänä kun ei vain löytynyt töitä. Sitten oli oikein ihanaa kun pidettiin illanistujaisia ja sitten sitä vain odotti , että koska joku ottaa esiin kaikista parhaimman puheen aiheen eli työn. Tulihan se sitten sieltä. Siinä olikin todella kivaa sitten kertoa , että en ole edelleenkään saanut töitä mistään. Mennäänkö seuraavaan puheenaiheeseen. 

Ei varmasti tuo puheenaiheen esilleottaja ota huomioon, että ehkä kaikilla tosiaan ei ole töitä niin he joutuvat hieman ikävään tilanteeseen kun joutuvat kaikkien myös ei niin tuttujen edessä kertomaan, että ei en ole töissä. 

Muistan myös sellaisen tilanteen kun olin edellisessä suhteessani olessani yksissä illanistujaisissa ja oltiin varattu pöytä ja sitten siinä alkumaljojen kilistelyn aikaa joku sai oikein sankari-idean. Nyt tässä kaikkien edessä kerrotaan jokainen vuorotellen, että kuka on ja missä on töissä. Wohoo! Let the party begin! Kuinka hauskaa! 

Siinä pöytäseurueessa oli tuttuja, mutta myös aivan tuntemattomia tyyppejä. Jokainen kertoi itsestään. Joukossa oli insinöörejä, it-alan miehiä, lääkäri ja jopa mikrobiologi. Uskoisin, että juurikin tuo mikrobiologi oli se joka keksi tämän kuningasidean..miksiköhän.. Itse olin silloin osa-aikaisena henkilökohtaisena- avustajana . Oli siinä sellainen pikkainen..kuka ei kuulu joukkoon- tarra otsassa KOKO illan. Josta tulikin mieleeni: Mitä jos kukaan ei kysyisi että ”missä oot töissä?” Mitä väliä sillä edes periaatteessa on , että missä on töissä? Määrittääkö se sitten sen ihmisen. Että tyyliin  jaa oot siivooja tai oot kaupan kassa, no en mä sitten viitti sun kanssa enempää jutella..oot varmaan tylsää seuraa. Mutta jos oot mikrobiologi..aijaaa toi on sit varmaan viisas sen kanssa kantsii jutella. Joo, kieltämättä se mikrobiologi kuulostaa jännältä mutta niin. Jospa ne työt vois jättää sinne työpaikalle.

Eikö juhlissa tai illanistujaisissa tai missä tahansa pippaloissa voi olla vaikka ihan se Irmeli sieltä Mäntsästä ja that’s it ja nyt tanssimaan 😀

Kaipa tää on ihan perisuomalainen tapa 😀 Mitä kuuluu = miten töissä menee

 

 

IMG_20190211_194833.jpg

 

 AUTOT / MOOTTORIPYÖRÄT JNE

 

Joo, tää keskustelu yleensä käydään heti kun ollaan työkuviot selvitetty.  Tää siis esintyy miehen ja hänen kaveriensa keskuudessa. ”Mites ooks vaihtanu pakoputken?” ”Taas on ollu pientä hienosäätöö” ”Kui paljo makso siäl korjauttaa?”  Joskus satuin olemaan ainut naispuolinen siinä heidän seurassaan. Aivan.

Tässä vaiheessa yleensä mä olen kääntynyt juttelemaan naispuolisten ystävieni kanssa = lauletaan karaokea tai juorutaan miehistä.

Mulla menee niinku niin yli hilseen noi auto / moottoripyörä höpinät. Itseäni kiinnostaa kyllä vanhat autot sellaset jenkkiautot ja varsinki sellaset missä on siivet eli vuoden 1959 Cadillac on mun lemppari auto. Siinä se. Enempää en pysty autoista puhumaan kun en liiemmin tiedä autoista yhtään mitään..en näet omista autoa. 

Miehet, ne voi jutella moonta tuntia autoistaan tai moottoripyöristään ja se ei vielä oo  mitään, mutta sitten pitää mennä katsastamaan joukolla se menopeli mikä lymyilee sielä tallissa. Kaikki miehet seisoo siinä hienosti rivissä ja kädet puuhkassa ja  sitten vertaillaan , että millaset ne sun uudet vanteet autossa oikeen onkaan. ” Kromiset. Kromii pitää olla” …kyllä näi o 😀 Nyökyttelen ja olen samaa mieltä. Kaikesta.

 

 

JÄÄKIEKKO

Yhtäkkiä yks juhlaseurueen miehistä tokasee , että ” Meil oli jäävuoro ja Korpisalo tuli siihe pelaamaa” . .

Mä mietin, et aa nyt puhutaan varmaan sen työkaverista , että se tuli siihen pelaamaan kun oli jäävuoro. HUOM! Heti oletus , että kaikki pöytäseurueessa siis tietävät ketä tää Korpisalo on..nii siis edelleen KETÄ Korpisalo?? .. Aaa..Ässien pelaaja..legenda..newa hööörd.

Jep. HAHAH joo se oli ..aii jai hahha (nauran mukana). Kiusallinen tilanne. Katson kelloa.

Riippuu ihan , että onko juhlaseurueessa tai illanistujaisseurueessa yhtään jääkiekko / futis fania. Yleensä on. Eikä siinä, varmasti saavat hyvät juttelut keskenään. Ne fanit..tai muuten vaan lajia seuraavat. Me muut sitten kuunnellaan hiljaa tai keskustellaan muusta..kuten töistä tai jääkiekosta..jos seurueessa sattuu olemaan naispuolisia lätkäfaneja. 😀

Asun Porissa. Ellet tiedä Ässien tämän hetkistä pelitilannetta olet niiiin out keskustelusta. Tai oot vaan muuten outo, koska PORI JA ÄSSÄT ja Torilla tavattiin hei!

 

Voisin sanoa, että kyllä se silti se TYÖ on SE illanistujaisten ja juhlien  puheenaihe nro 1 ! 

 

 

IMG_20190211_194904.jpg

 

 

Mitkä on ollut teidän juhlien/ illanistujaisten pääpuheen aiheet? Onko yksikään edellä mainituista puheenaiheista tuttuja? 😀

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *