Kirjasuositus! : KATSEEN ALAISET ”Ulkonäkö, identiteetti ja katseenalaisuus naisnäyttelijän näkökumasta”

Saisio on hankkinut opinnäytteenäkin toimineeseen kirjaansa haastateltavikseen joukon eturivin suomalaisianaisnäyttelijöitä.

Kirjassa haastateltavina ovat:

Laura Malmivaara, Anna-Elina Lyytikäinen, Anna-Leena Härkönen, Leena Klemola, Elina Hurme, Hannele Lauri, Saara Pakkasvirta, Seela Sella ja Ritva Valkama.

Kaikkien kanssa puhutaan samoista teemoista: kauneudesta, julkisuudesta, arkuudesta, ohjaajista, vahvuudesta, pelosta sekä tunnollisuudesta ja herkkyydestä.

Kirjaa lukiessa tulee mieleen , että ihan kuin olisi mukana seuraamassa reality-ohjelmaa.  Saisio haastattelee ja näyttelijä vastaa. Välillä haastattelut ovat hyvinkin intiimejä ja avoimia ja itse lukija on se tirkistelijä , siltä ainakin minusta tuntuu ..eli toimivaa kirja-realityä 😀

Otteita kirjasta:

Kun itse on ainakin huomannut että  suomalaisnäyttelijät useimmiten ovat viehkeitä ulkonäöltään niin voi olla vähän vaikeaa täysin ymmärtää eräänkin kirjassa puhujan näkemystä, että toisin kuin Amerikassa ja Keski-Euroopassa Suomessa hävetään kauneutta eikä anneta näyttelijöiden olla sekä hyviä ammatissaan että myös hyvännäköisiä…

Mutta huomaan omaa kokemusta taas tässäkin. Että hävetään kauneutta ja se että monille se on vaikeaa käsittää että samassa paketissa tosiaan voi olla äly sekä ulkonäkö..

Tää kirja on kyllä niin mukaansa tempaava ja MIELENKIINTOINEN. Naiset puhuvat tabuista sekä mielenkiintoisista aiheista ylipäätään. Myös näyttelijän näkökulmasta sitten välillä ihan vain naisen näkökulmasta.. 🙂

Julkisuudesta ja sen tuomasta paineesta puhutaan. Eräs haastateltavista olikin  mennyt törkeään huijaukseen..eli vedetty höplästä, käytetty törkeästi hyväksi.. ja naama sekä ns. ”kampaajalle” juorutut asiat päätyivätkin iltapäivä lööpeihin..

Kerran olen pariin otteeseen miettinyt haenko Teatterikorkeeseen..Tässä kirjassa ilmenneet puheet sen ajan opettajista saivat empimään.. tosin nykyään ei enää ole julmaa Jurkkaa..mutta voi sielä silti olla joku sadisti opettaja. Onko teillä omakohtaisia kokemuksia sadistisista opettajista..tainäyttelijäntyön haasteista? ootko kokenut että muiden mielestä et oo pätevä jos oot kaunis? tai harrastatko muuten vaan näyttelemistä?

Olen silti mennyt mukaan pieneen teatteripiiriin. Improiltiin ja sellaista.

Tää kirja on yksi kirjahyllymme helmistä ! 🙂  Menkää ja lukekaa!

kulttuuri tasa-arvo syvallista kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *