Jokavuotinen käsityövimma iskee!

Kaiken syvällisen pohdiskelun vastapainoksi rakastan kaikenlaista toiminnallista ja luovaa tekemistä.
Askartelut, korujen väsääminen, ompelu, neulominen, virkkaaminen, ratsastus, ruuanlaitto, ulkoilu lasten kanssa.. You name it!

Jo perinteeksi muodostunut jokavuotinen käsityövimma – ja tarkemmin määriteltynä neulomisvimma – on taas iskenyt! Joka vuosi se alkaa viimeistään syyskuun lopulla kun alan laskeutua kesähurmoksesta syksyn viileyteen ja kestää ainakin jouluun asti, joskus tammikuun puolelle. 

Minusta on valtavan ihanaa käpertyä sohvan nurkkaan neulomaan. Ehkä siinä on jotain kotoista ja lämpöistä, se muistuttaa minua lapsuudesta, jolloin minulla ja äidilläni oli tapana neuloa tai virkata olohuoneessa ja kuunnella samalla musiikkia. Olenkin hamstrannut vuosien saatossa aikamoisen repertuaarin erivärisiä lankoja, hups! En vain voi itselleni mitään, kun näen ihania lankoja kaupassa, varsinkin jos ne ovat alennuksessa, hihii!
 IMG_20181014_173223.jpg

Tällä hetkellä minulla on kesken Novitan pitkä neuletunika, jonka aloitin jo viime vuonna. Käsityö on levännyt kevään ja kesän yli ja odotellut vetolaatikossa jokavuotisen käsityövimman alkamista. Toivonkin saavani tunikan tällä rupeamalla valmiiksi, mutta viime vuonna innostukseni lopahti takakappaleeseen. Voi siis olla, että etukappaleen valmistumisen jälkeen hihat saavat odottaa ensi vuoteen.

IMG_20181007_225948_828.jpg

Minulla on myös haaveissa kaikenmoisia muitakin neulomuksia, mm. ihanat kirjoneulesukat Anelmaiset, pitkä neuletakki (sekin Novitan ohjeella), neulepaita taaperolle, kirjoneulesormikkaat ja paaaaljon muita ideoita, vaikka valitettava realiteetti onkin, että minulta taitaa mennä monta vuotta ennenkuin saan nämä kaikki toteutettua, ja lisää ideoita tulee joka vuosi lisää ovista ja ikkunoista. Aaapuuuva!

Tulen myös tänäkin vuonna (kuten kaikkina aikaisempinakin vuosina) tekemään joululahjoja itse. Joko neuloen, virkaten, askarrellen tai muilla tavoilla mitä nyt satun keksimään. 

Olen viime vuosina tehnyt joululahjoiksi muun muassa seuraavia juttuja:
– ovikranssi kävyistä, puolukanvarvuista, kuusenoksista
– neulottu pannumyssy
– sytykeruusuja
– mustikka-puolukkamarmeladeja
– helmitähtiä valmiiseen tähtipohjaan
– koruja
– suklaatryffeleitä

ymsyms.

Minusta on mukava tehdä itse lahjoja, siinä voi säästää mukavan summan ja itsetehty lahja tuntuu jotenkin henkilökohtaisemmalta, kun siihen on eri tavalla käyttänyt aikaa ja vaivaa kuin kaupasta ostettuihin lahjoihin. Vaikka ostan toki valmiinakin lahjoja esim. lapsille ja miehelleni ja jos satun löytämään jonkin täydellisen valmiin lahjan sopivaan hintaan, saatan sen ostaa. 

Suosin yleensä itsetehdyissä lahjoissa materiaaleja joita löytyy luonnosta tai valmiiksi kotoa.

Teetkö itse lahjoja? Jos teet, niin mitä? 
 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *