Oodi kuukupille

IMG_20181017_223508.jpg

IMG_20181017_174729.jpg”Luottoystävä vaginallesi.. Just joo. Ei voi olla totta…” 
ajattelin naureskellen kun ensi kerran avasin Lunette Kuukupin pahvipakkauksen ja lueskelin ohjekirjasta. Hieman pelonsekaisin tuntein tarkastelin tuliterää kuukuppiani. 

Päässä pyöri kaikenlaisia kysymyksiä siitä miten sitä käytetään, miten se asennetaan paikalleen, mistä tietää varmasti että se ei vuoda yli, miten usein se pitää tyhjentää, sattuuko sen laittaminen, miten sen saa POIS ja ja ja ja ja ja…

Olin jo teini-iässä tietoinen, että maailmassa on tällainenkin keksintö, kuukuppi. Mutta olin sitä kohtaan todella epäluuloinen enkä olisi voinut uskoa, jos joku olisi silloin sanonut minulle, että tulen ostamaan sellaisen 27-vuotiaana.

Jostain kuitenkin sain päähäni, että ehkä kuuuitenkin voisin kokeilla sitä sillä olin aivan SAIRAAN kyllästynyt siihen, että jouduin aina menkkojen aikaan vahtaamaan milloin vuotaa yli ja joko on veriläikät persuksissa. Ja toisaalta minua kiinnosti nähdä konkreettisesti vuotomääräni, sillä olen aina ajatellut, että vuotoni on runsas, joten kuukupilla vuotomäärän mittaaminenkin onnistuisi.

Kuukuppia on olemassa kahta kokoa, koot 1 ja 2. 
Erona niissä on se, että koko 1 on hieman pienempi tilavuudeltaan ja pehmeämpää silikonia. Koko 2 on hieman isompi tilavuudeltaan ja on jämäkämpää silikonia. Valitsin koon 2 sen perusteella, että Lunetten sivuilla koko-oppaassa suositeltiin kokoa 2 synnyttäneille naisille. That’s me!
 

IMG_20181017_222333.jpg

 

Kuukuppi näyttää kauhean isolta! Miten sen oikein saa paikalleen?

Kuukuppi taitellaan, jolloin se on helppo asettaa paikalleen. Kupin voi taitella muutamalla eri tavalla, itse käytän simpukkataittelua:

IMG_20181017_222934.jpg

Muita taittelutapoja ovat sydäntaittelu:
IMG_20181017_223036.jpg

ja kolmiotaittelu

IMG_20181017_222958.jpg

Kuukupin etuja

1. Itselleni yksi, ehkä suurin etu ja ilonaihe on se, että en oikeastaan edes huomaa, että on ”se aika kuusta” kun käytän kuukuppia ja pienen harjoittelun jälkeen kuppia on helppo käyttää. Ei tarvitse sotkea siteiden tai tamponeiden kanssa eikä tarvitse rynnätä vessaan paniikissa tarkistelemaan joko tuli yli joko tuli yli!

2. Ekologisuus! Kuukuppi on tehty lääketieteellisestä silikonista ja sitä voi käyttää jopa vuosia. Se vaihdetaan uuteen, jos kupissa näkyy halkeamia tai murtumia. Kuukupin voi hävittää polttamalla jolloin se ei rasita luontoa. Säästät samalla luontoa turhalta muovijätteeltä, kun jätät siteet kaupan hyllylle. Myös kuukupin pahvipakkaus on tehty kierrätyspahvista.

3. Edullisuus. Kuukuppi maksaa ostopaikasta riippuen n. 25-35 € ja voi kestää vuosia. Kuukuppi on niin kestävä ja uudelleenkäytettävä, että se maksaa itsensä takaisin jo kolmessa kuukaudessa! (lunette.fi)

4. Sen kanssa voit harrastaa liikuntaa aivan normaalisti! Voit käydä uimassa, lenkillä, jumpassa, salilla.. Tehdä kaikkea mitä muutenkin tekisit.

5. Harvat tyhjennysvälit. Kuukuppia voi pitää yhtäjaksoisesti jopa 12 tuntia ja monelle käyttäjälle riittää, että tyhjentää kupin aamuin illoin. Nyt kun olen suht tuore kuukupin käyttäjä (2 kuukautta),

vuodon ensimmäisinä päivinä olen tavannut tyhjentää kuppia hieman useammin kuin 12 tunnin välein, jotta opin miten usein minun kannattaisi tyhjentää kuppia.

6. Helppo puhdistaa. Kuukuppi puhdistetaan aina tyhjennyksen yhteydessä. Ensin huuhdellaan kylmällä vedellä ettei veri ”pala” kiinni kuppiin ja sen jälkeen puhdistusainetta ja pesu lämpimällä vedellä. Markkinoilla on myytävänä Lunetten omaa kuukupin puhdistusainetta, mutta minulla oli ennestään Lactoline-pesuainetta ja olen käyttänyt sitä. Lunettella on myös myytävänä Kuukupin puhdistuspyyhkeitä, jos reissaat esim. paikassa jossa kuppia ei ole mahdollista puhdistaa vedellä. Kuukuppi desinfioidaan keittämällä aina kuukautisten jälkeen. 

7. Jos tykkää nukkua ilman rihman kiertämää, niin kuukupin kanssa se onnistuu! (Ei ole totta, miten keksin tämän vasta nyt!)

8. Kupin mukana tulee kiva pikkuinen säilytyspussukka, jolloin se pysyy puhtaana kuukautisten välissä, vaikka kuljettaisit sitä laukussasi.
 

IMG_20181016_070504.jpg

Kuljetan säilytyspussissa myös vanhaa mininäytepulloa, jonka olen täyttänyt Lactoline-pesunesteellä. 

 

 

Olen AIVAN totaalisen tyytyväinen ja rrrrrakastunut tähän maanmahtavaan keksintöön. Ja samalla itken sisäisesti kaikkien niiden vuosien ja rahojen takia, jotka hukkasin siteisiin, mutta onneksi nyt tajusin kokeilla kuukuppia enkä antaisi tätä enää mistään hinnasta pois! Tästä epäluulon uhrista (anteeksi kuukuppi, sniif!) tuli kuin tulikin VAGINANI LUOTTOYSTÄVÄ! 

 

 

 

 

 

 

                             ——-

Lisätietoa löytyy osoitteesta www.lunette.fi 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *