TGIS (Thank God It’s Summer)

Viime aikoina tässä blogissa on ollut hiljaista kahdestakin syystä. Ensinnäkin, äitiysloma loppui ja menin töihin, minkä myötä huomasin, että vuorokauteen tarvittaisiin muutama lisätunti. Toisekseen, pikku raaputtelijan iho on ollut niin hyvävointinen, että suurin hätä ja ahdistus on laantunut eikä ole tullut sitten tännekään aiheesta avauduttua.

En tiedä, onko alkanut kesä vaikuttanut ihoon positiivisesti vai ahkera rasvaus ja hydrokortisonikuurit, mutta nyt tilanne on hyvä. Punoitusta on muutamissa läiskissä selässä ja jaloissa (pahin kohta on jalassa, jossa atopia ensimmäisenä oirehti), mutta muuten ihottuma on pysynyt yllättävän hyvin kurissa.

Kävimme toukokuussa asiantuntijahoitajan vastaanotolla ja saimme neuvoksi venyttää hydrokortisonikuuria maksimissaan kahteen viikkoon. Tarkoitus oli saada ihottuma kokonaan pois. No, se ei ihan onnistunut, mutta pitkä kuuri ilmeisesti kuitenkin rauhoitti ihon tehokkaasti. Etukäteen pelotti, villiintyyköhän iho heti kuurin jälkeen, sillä jos voidellaan hydrokortisonilla kaksi viikkoa, niin myös tauon tulee kestää kaksi viikkoa. Mutta eilen tuli tauko täyteen, ja iho on ihan kunnossa. Tauon aikana laitoimme hydrokortisonia kahtena päivänä viikossa ylläpitohoitona.

Allergiaoireitakaan ei ole ilmaantunut. Vauva täytti 10 kk, ja on maistellut raejuustoa ja luonnonjugurttia eikä ole saanut niistä oireita, eli ainakaan maitoallergiaa ei vaikuttaisi olevan.

Toivottavasti tämä hyvä vaihe kestäisi nyt mahdollisimman pitkään! Kiva, kun kesän riemuista, kuten ulkoilusta ja vaikkapa meressä pulikoimisesta, on apua myös ihon hoitoon.

suhteet ystavat-ja-perhe terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *