Att bli av med saker

För att sprida ut plågan med en flytt har jag redan börjat gå igenom och packa ihop saker. Mitt mål är att bli av med så mycket som möjligt av min 10 års samling av egendom. Egentligen är det ju hemskt att göra sig av med fungerande saker, men nu vill jag börja om. Alla möbler jag äger just nu är donerade till mig av givmilda människor och använda med stor tacksamhet i 10 år. Dessa är kompletterade med det billigaste Ikea har att erbjuda. Nu vill jag skaffa tåliga, långlivade saker som jag själv valt och kan leva med resten av mitt liv.

Men hur skall man bli av med saker på ett ekologiskt, praktiskt och rättvist sätt? Det mesta är i princip värdelöst, men man önskar ju att det skulle finnas någon där ute som behöver just det man vill bli av med. Så jag skall försöka mig på lite olika kanaler: Facebook-grupper, djungeltrummor och Tori.fi. Några få saker är så pass värdefulla att jag hellre håller dem själv än ger bort dem gratis, men det mesta donerar jag mer än gärna bara någon kommer efter.

Om ni har tips på hur man bäst blir av med saker (vilka organisationer tar emot vad, var lönar det sig att annonsera etc.) tar jag gärna emot dem! Jag skall skriva en utförlig analys på det efter att detta experiment är över, naturligtvis. Och om ni behöver något i möbel-/inredningsväg är det er plikt att höra av er.

Här är några exemple på sådant som söker nya hem:

 

IMG_4049.jpg

IKEAs LACK sidobord. Även LACK soffbord och ett skoskåp vill bort.

 

IMG_4058.JPG

Stor IKEA taklampa. Även tre bordslampor, en golvlampa och en taklampa ges bort.

 

 

IMG_4079.jpg

Enstaka Iittala grejer finns också mycket av. De här är TEEMA kaffekoppar, tillhörande fat finns också. Iittala-grejer ber jag 3-5 €/styck för.

 

IMG_4054.jpg

Trots att ett av de bästa spontanköpen i mitt liv var att köpa en plastig kalsongrumpa från klädbutiken som skulle stänga, kommer den inte att få en plats i mitt nya hem.

 

Challe

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *