Dag 16: Kök

Den här veckan känns det som att remppan inte gått så mycket framåt. Fast den nog har. Pappa och farbror har varit där på dagarna och fixat mellanväggar och rappat. Jag har främst städat, men också valt kök! Nu är det beställt!

Jag gick runt i olika affärer, men kollade på allvar bara tre. Sist och slutligen var ett Epoq kök, som säljs i Gigantti, ett ganska självklart val.

– Redan när vi gick runt och tittade i köksbutiker med Julle fastnade jag för Epoq. De hade klara presentationer. Inte bara modellkök, utan alla olika bänkskivor, skåpdörrar, färger etc. praktiskt presenterade.

– De har ett planeringsprogram man kan ladda ner själv som är väldigt bra. Betydligt bättre än Ikeas.

– Deras enhetspris är väldigt klart utskrivna, och planeringsprogrammet ger ett ungefärligt pris på planen när man valt ihop sina delar. Och man det uppdateras automatiskt när man ändrar något.

– Jag gillade planeraren jag gick hos. Antagligen för att jag hade planerat allt så färdigt i mitt huvud innan jag gick dit. Annars skulle jag kanske nog ha bett om att noggrannare gå igenom alternativ och för- samt nackdelar, men han var effektiv och sakkunnig.

– Eftersom Epoq-kök säljs på Gigantti får man ett stort urval av köksmaskiner som säkert passar ihop i ens kök.

– Utan att ha någon särskild sakkunskap tyckte jag köket verkade vara bra kvalitet. Åtminstone var det målade skåp och inte pålimmade kalvon. Och de hade just sådana handtagslösa skåp jag ville ha. Älskade gångjärnens dämpning!

– Jämfört med de andra hade de bättre moduler för just mitt behov. Förutom att de bara hade den traditionella höjden på bänkskåpen, och jag gärna skulle haft lite högre.

Epoq hade ganska lång leveranstid, 5-6 veckor, men de hade de andra (utom Ikea) också. Vi får se hur själva leveransen och installeringen lyckas, men just nu är jag nöjd!

Kök2.jpg

Ungefärlig bild på hur det ser ut nu. Tagen ur Epoq’s fantastiska planeringsprogram.

Challe

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *