DIY: Jakkaran pehmustaminen

Kohta pääsen remontin pariin – enään pari päivää ennen kun allekirjoitan kaupan ja menen pankin kanssa naimisiin.

Sitä odotellessa minuun iski kuitenkin kunnon DIY-meininki. Olin nähnyt netissä sisustussurffaillessa todella nätin graafisen jakkaran johon ihastuin. Kotona löytyi neljä Ikean halvinta vanerijakkaraa jotka ostin kun tarvitsin hätäistumapaikkoja vieraita ollessa enemmän kuin kaksi. Katselin näitä ja aloin miettimään – miten vaikeaa jakkaran pehmustaminen oikeasti voi olla? Aika nopealla googlauksella päätinkin ryhtyä tuumasta toimeen. Materiaali ei maksanut paljoa kun Etolasta etsin jämäpaloja jotka maksoivat 7 euro/kg ja Marimekosta löytyi myös 50% alella jämäpalanen. Alla askel askeleelta miten voit uudistaa omat jakkarasi! Minusta ainakin lopputulos on yllättävän hyvä! Vielä kaksi jakkaraa päällystämättä jotka aion päällystää samaisilla sinisellä ja punaisella jotka löytyy muista jakkaroista tasapainottamaan graafista Marimekon Puisto-osasto kangasta.

– Julle

image.jpg

Mitä tarvitset?

– jakkaran esim. Ikean Frosta jakkara (9,99€/kpl)

– niittipistooli

– 5 cm paksuista vaahtomuovia

– 1 cm paksuista vaahtomuovia

– aluskangas

– päällyskangas

– sakset

– kynä ja mittanauha

1)

Irroita jalat jakkarasta ja leikkaa paksummasta vaahtomuovista yhtä suuren kokoisen palan kun istuimesta. Ikean jakkaraan halkaisijalta 35 cm.

2)

Leikkaa ohuemmasta vaahtomuovista suurempi pyöreä pala kuin istuin. Ota myös huomioon paksumman vaahtomuovin paksuus – palan pitää pystyä pingoittamaan paksumman vaahtomuovin sekä istuimen yli. Minulle riitti noin 8 cm reunoista suurempi pala kuin istuimen koko.

3)

Pingoita ohuempi vaahtomuovi paksumman vaahtomuoven ja istuimen yli – käytä niittipistoolia ahkerasti. Muista olla kätkemättä jalkojen ruuvauspaikat!

4)

Leikkaa aluskankaasta ja päällyskankaasta pyöreät yhtä isot palat jotka pystyt pingoittamaan istuimen ja kätkemään vaahtomuovin. Mittaa myös varaa jotta voit kääntää kankaan ettei kangas repsota. Ikean jakkaraan leikkaisin halkasijalta 60 cm isot palaset

5)

Pingoita kangas huolella istuimen yli – yritä saada niin pieniä rypytyksiä kuin mahdollista. Suihkuta kangas vielä likaa hylkivällä aineella jotta istuimet pysyvät siistinä!

6)

Ruuvaa jalat takaisin.

image.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *