Päivä 35: Keittiö tilattu!

IMG_20151102_164649.jpg

Kello on 16:30 ja valo on jo hiipimässä.

Jes!

Nyt on putkimies ollut sulkemassa vesipisteen keittiössä joten pääsen hoitamaan vielä takaseinää tällä viikolla. Vanhan rosterialtaan annan kotiin mummille ja äidille Espooseen puutarha-altaaksi – hana tulee hyvään käyttöön uuteen keittiöön kun on kuitenkin vain joitain vuosia sitten uusittu. Putkari kiroili kyllä vähäsen kun hoiti vesipisteen – oli näköjään ollut vähän kotitekoisen oloista.

Tilasin keittiön myös Ikeasta – jes! Minulla oli siinä mielessä myös tuuria että tiskikone jonka halusin – Ikean kallein – oli nyt marraskuussa alennuksella joten säästin siinäkin 100 euroa mikä tässä vaiheessa on aika paljon. Sain ostettua sitten uusia keittiöveitsiä sekä laatikkovalaisimia. Pientä luksusta sanoisin. Ihan helppoa se ei kuitenkaan ollut ja löysin jo pari virhettä tilauksessani (ei pahoja – yksi ylimääräinen vesilukko…) ja en onnistunut maksamaan tilaustani netissä joten piti lähteä tavaratalolle hoitamaan homma. Siellä oli kuitenkin vastassa oikein iloisia asiakaspalvelijoita jotka hoiti homman kotiin 🙂 Takaisin sain myös 400 euron lahjakortti jolla ostetaan sitten Algot-hyllyjärjestelmä vaatekaappiin sekä muuta sälää jotta kotia saadaan siistittyä. Kiitos Challelle vielä kyydistä!

Nyt alkaa tehotyöt jotta päästään siihen vaiheeseen että saadaan paikat maalattua ja uskalletaan asentaa parketti. En haluaisi turhaan asentaa parkettia jotta se vaan joudutaan suojaamaan eli tällä viikolla teen viimeiset tasoitukset – keittiössä, eteisessä sekä katossa näkyviä purkukohtia. Sitten kaikki seinät voikin pohjamaalata ja katon maalata. Toiveet tällä viikolla on siis että kaikki seinät paitsi kipsilevyseinät olisi pohjamaalattu ja tasoitettu sekä ovet ja lämpöpatterit pohjamaalattu. Myös kunnon remppasiivous tehty hiomisen jälkeen jotta maalausta voi tehdä ilman ongelmia.

Ostin myös uunin tänään Gigantista joka tulee ensi viikolla – ottavat vanhan uunin myös mukanaan. Ihmettelin kun kaikki Ikean uunit ovat kiinteä asennettavia eikä pistorasiaan. Tuntuu todella kummalliselta ja mietin vieläkin miten tämä voi toimia erillisuunille joka – niin kuin minulla – tulee komeroon. Sitten myös ihmettelin nykypäivän uunissa ihme automaattitoimintoja. Mitä minä teen pizza taikka leipätoiminnolla? Ostin siis Boschin perus kiertoilmauunin joka sekin on jo minulle luksusta joka aina käyttänyt perusuunia. Tasainen paistaminen on minulle jo ihan tarpeeksi toimintoja – ajastinkin on ihan kiva.

Eli kaikki kriittinen on tilattu! Kuka olisi uskonut että pääsen tähän tilaan. Kaasukeittotason ostan sitten kun laskuja on varmasti maksettu. Nyt tuntuu siltä että haluan vaan puskeapuskea ja puskea jotta saadaan tila siistittyä. Vietän siis illat ja niin paljon viikonlopusta kuin mahdollista kämpällä fiksaamassa ja maalaamassa. Tärkeää on nyt vaan jaksaminen ettei turhaudu, vaan antaa radion soida ja pensseli heilua!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *