Sörkän helmen suunnitelmat

Sörkän helmestä ei tullut omaa kotia, mutta käyn tässä läpi miksi tästä kämpästä olisi tullut niin hieno. Vähän omaa terapiaa ja ehkä vähän inspiraatiota muille.

Sörkän helmi sijaitsi Kurvin itäpuolella vain pari korttelia metroasemalta eli fiilis oli vähän rauhallisempi mutta hyvin keskeinen. Parasta oli että asunnon näkymät oli poikkikadulle, eli näky suoraan Kurviin ja naapureilla hyvin vaikeaa tirkistellä asuntoon. Asunto olikin vielä kolmannessa kerroksessa, eli ei edes maantasolla.

Pohjaltaan asunto koostui isosta eteisestä sisään rakennettuineen kaappeineen, erillisestä keittiöstä, pienestä kylpyhuoneesta sekä isosta huoneesta alkovilla. Neliöitä oli jopa 48 eli todella iso tällaisella pohjalla. Hauskinta? Todellinen pommi. Parketti oli ihan pilalla ihmeellisistä läikistä sekä palovammoista. Entinen vuokrakämppä kyseessä – en ihmettelisi jos olisi entinen huumeluola. Keittiön laitteet olivat tulleet tiensä päähän – kaikki pitäisi uusia. Rempan ajan olisi pitänyt elää tyyliin mikrolla. Seinistä irtoili isoja maaliviipaleita ja olohuoneessa oltiin kirjoiteltu viestejä seiniin. Ainoastaan kylppäri oli ihan hyvässä kunnossa vaikkakin laatat rumat. Siis IHANA!

2015-07-02_12.20.23.jpg

Maalit tippuu. Ajatelkaa mikä ihana tunne olisi saada repiä noin isoja palasia irti! Vähän kuin liiman irrottaminen sormenpäistä tai kuplamuovin poksauttaminen.

Kun ensimmäinen tarjous lähti, en edes ollut ajatellut mitä kaikkea voisin tehdä. Selvää oli että keittiön ja huoneen välinen seinä lähtisi. Hätä tuli kun hinta alkoi nousemaan. Riittäisikö remppabudgetti entä tulisiko asunnosta niin hieno että saisin 48 neliön yksiön myytyä? Toimivan kaksion kämpästä saisi vain siirtämällä keittiötä syvemmälle asuntoon ja sitä en haluaisi. Keittiössä häärään kuitenkin niin paljon niin luonnon valo on super iso plussa. Kynä käteen ja tässä lopputulos.

IMG_20150706_210820.jpg

Alkuperäinen pohja

IMG_20150706_210940.jpg

Lopullinen suunnitelma

Seinä poistettaisiin keittiön ja huoneen väliltä. Myös alkovin seinä ja sisäänrakennetut kaapit poistettaisiin. Näin saadaan eteisen tila tehostettua ja nihkeä alkovi saadaan suurennettua sopimaan paremmin tämänkokoiseen kämppään. Kylpyhuoneeseen kaakeleihin maalia sekä uudet kalusteet. Vanha parketti pois – uutta tilalle. Keittiöstä tehtäisiin kunnon avokeittiö integroiduilla koneilla. Luodakseen erilaisia tiloja ilman että tehtäisiin paljon rajaavia seiniä, tehtäisiin makuusopista noin 60-80cm koroke johon mahtuisi kunnon sänky ja tilaa liikkua. Makuusoppiin saataisiin myös syvennykseen tehtyä pieni työtila piiloon. Mahtavaa. Eteiseen tehtäisiin uusi, pitkä kaapistolinja jonne mahtuisi kaikki tarvittavat vaatteista muihin krääsöihin. Eteisestä tultaessa ensimmäinen näky olisi iso ruokapöytä – mikä unelma! Saisin kaverit illalliskylään ja tilaa olisi jopa hajuraoille! Olohuoneen seinään voisi korokkeen korkeuteen tehdä jatkuva kaappitaso minne saisi sitten TV:n jos sellaisen päätän hankkia sekä muuta pikkukamaa säilytykseen. Korokkeellinen makuusoppi antaisi myös lisää istumatilaa jos pitäisi isompiakin kekkereitä.

Ainiin. Ja koirakin mahtuisi – tärkeä asia. Niin siis mulla ei ole koiraa koska mulla on liian pieni kämppä. Mutta tulevaisuudessa sitten.

Julle

IMG_20150706_211153.jpg

Fiilistelykuva

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *