Tarjous hyväksytty!

Efter ett halvt år av aktivt letande av bostad och många lämnade bud var ”tarjous hylätty” meddelandena vardagsmat och jag hade börjat vänja mig vid tanken på att bo på hyra och spendera söndagarna på lägenhetsvisningar resten av mitt liv. Så döm av min förvåning när jag sitter på brunch i Köpenhamn med tankarna betydligt mer på pölse och cykelturer än lägenhetsköp och min telefon pipar till: ”Tarjous hyväksytty!”

Det tog en god stund bara att inse att det handlade om den där halvspännande lägenheten i Alphyddan jag varit och tittat på några dagar tidigare och rätt slentrianmässigt lämnat in ett anspråkslöst bud på. Nu var den plötsligt på väg att bli min. Vad betydde det här, vad skulle jag göra nu?

Rätt svar: Meddela banken, skicka dem alla papper angående lägenheten och bestäm tid att gå igenom detaljerna för lånet så fort som möjligt. Meddela sedan förmedlaren vem din banktjänsteman är och vilka tider som passar dig för köpetillfället och låt dem fixa resten.

Mycket glad och tacksam över att letandet var över men också mycket nervös och fundersam över kommande utmaningar och ansvar fortsatte jag sedan glatt semestra i städer där man också kunnat bo. Ifall de haft spårvagn.

Challe

Tarjous.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *