Täydellinen ruoka
Rakastan sitä tunnetta kun saa syödä juuri sitä mitä ruokaa haluaa. Varsinkin silloin kun syömishetkellä on jo pikkuisen nälkä.
Saatiin tuparilahjaksi hurjasti kaikkea hyvää suuhun laitettavaa. Kaikki muu taitaa olla tuhottu jo parempiin suihin, mutta parsat oli hyljätty julmasti jääkaapin pohjalle koska en keksinyt niistä mitään erityisen mielekästä syötävää. Niin julma minäkään en ole että ihan unohtaisin parsat oman onnensa nojaan, joten parsa-pekonipiirakka niistä tuli.
Ohje on muokattu Voisilmäpeliä-blogista ja se onkin ihan hurjan hyvä. Mums mums sanoin minä ja täysi mahani.
Pekoni-parsapiiras
pohja:
100 g voita
1,5 dl tattarijauhoja
1,5 dl kaurajauhoja (jauhettuja kaurahiutaleita)
½ tl suolaa
(2-3 rkl kylmää vettä)
täyte:
puntti parsaa
1 paketti pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 munaa
150 g kermaviiliä
1 dl kuohukermaa
1 dl juustoraastetta (esim. parmesan)
loraus tuoretta sitruunamehua
1 tl timjamia tai esim. oreganoa
suolaa
mustapippuria
Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se jauhojen joukkoon. Lisää sen jälkeen kylmää vettä sen verran, että voit muotoilla taikinasta jotakin palloa muistuttavaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Leikkaa parsojen varresta pari senttiä pois, jos varsi on puumainen. Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pekoni paloiksi, ja ruskista pannulla. Siirrä odottamaan, ja kuullota sipuli ja valkosipuli pekonirasvassa.
Sekoita keskenään munat, kermaviili, kerma, juustoraaste ja mausteet.
Ripottele pekoni ja sipuli esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Asettele lopuksi parsat päällimmäisiksi. Jos joudut leikkaamaan parsoja lyhyemmäksi, voit leikata ylimääräiset osat pieniksi paloiksi ja jemmata ne piirakan täytteeseen. Laita piiras takaisin 200-asteiseen uuniin n. 20-30 minuutiksi.