Sokerittomuus ja akne, vol. 1
Ennen pääsiäistä päätin, että nyt perhana annan sille sokerittomuudelle mahdollisuuden. Suurin ongelma on siis täysin villiintynyt naamani.
Pääsiäiseksi pakkasinkin mukaan kasan kookoshiutaleita, pähkinöitä, taateleita ja raakasuklaaboynteja pääsiäisherkuttomuuttani lieventämään. Jonkin verran tuli kuitenkin maisteltua äitin mökille tuomia gluteenitttomia kakkusia ja yhden pikkiriikkisen suklaamunan myös söin. Joten oikeastaan puhun tässä nyt vasta kolmen päivän kokemuksella sokerittomasta, ja itse asiassa maidottomastakin elämästä. Niin ja gluteenittomasta.
Vaikka naama edelleen näyttää ihan yhtä pahalle kuin viime viikolla, se jo tuntuu tuhat kertaa terveemmälle. Ei enää kutita ja kiristä ja puske pintaan niitä saakelinmoisia paisefinnejä. Ja nyt huomaan jo kuulostavani joltain ihme superfood-hippiäiseltä, mutta huomasin etten oo myöskään olllut kertaakaan semmonen perusnuutunut ja väsynyt, mitä yleensä oon jota kuinkin 80 % valveillaoloajastani. Se voi tosin johtua myös siitä, että kävin piiitkästä aikaa kunnon hikirääkkijumpassa, mutta uskon että näillä ruuillakin on ollut vaikutuksensa.
Jatkan siis matkaani ja toivon superhyperpaljon, että voin laittaa vapun aikoihin (eli jo viikon päästä!) tänne jonkinmoista päivityskuvamateriaalia tilanteestani.
Ai niin, ja mitä sitten oon syönyt jos en maitoa, sokeria enkä gluteenia. Noh, ainakin chiasiemenpuuroa, munakasta, makkaraa, avokadoa, omenoita, porkkanoita, pähkinöitä, marjoja, banaania, raakasuklaata, öljyjä, quinoanäkkäriä, kanaa… Eli ihan hurjasti kaikkea. Paitsi valkoista sokeria, maitojuttuja tai överisti lisäaineita sisältäviä juttuja.
Oikeestaan ainoat asiat, joista oon tän viikon aikana luopunu on jätski, tobleronet töissä, työpaikkalounaat, aamupalaleivät ja kahvimaito. En siis juurikaan mistään elintärkeästä.