Kerran elämässä hiihtokisoissa ja gluteeniton pizza

Hiihtokilpailut voi olla viimesiä paikkoja, mistä sitä kuvittelee löytävänsä ittensä vapaana lauantaipäivänä. Mutta niin siellä vaan nökötettiin 95 asteen pakkasessa tumput suorina. Mitään ei tajuttu, mutta lujaa ne meni! Kai… sitäkin on vaikea arvioida kun ei ite oo pahemmin tullut hiihdeltyä. 

Oli kyllä amatöörin virhe lähteä reissuun ilman a) minttukaakaota b) lähtölistaa ja c)istuinalustaa (jonka päällä pro-hiihtofanit siis seisoi, ei istunut). Ens kerralla (jos jostain käsittämättömästä syystä vielä suostun joskus lähtemään talvella ulos), otetaan siis mukaan kolmen litran termari ja parkkeerataan ittemme ladunvarteen huutelemaan törkeyksiä kuola poskella sukiville hiihtelijöille. Siellä matkan varrella ne parhaat kannattajat kuulemma on. 

hiihtokisat4_Fotor_Fotor_Collage.jpg

Jotenkin toi pakkasessa palloilu otti sen verran koville, että illalla oli sellanen olo kun ois itekin hiihtänyt nelisenkymmentä kilometriä. Ihme kyllä, olin yön aikana sulanut syväjäästä ja tänään sai kompensoida sali- ja ulkoilmarasitusta pizzalla. Ja tietty nyt jo lähes asiantuntijoina katottiin myös aamupäivän parisprintit lämpimästi kotisohvalta.

Ei laisinkaan huono viikonloppu. 

pizzakuvat.jpg

Tässä vielä takuuvarma ohje gluteenittomaan pizzapohjaan: 

3 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
n. 5 dl tattarijauhoja (tai puolet ja puolet esim. kaurajauhoja)
suolaa
ripaus sokeria
1 tl psylliumia
2 rkl öljyä

1. Sekoita lämmin vesi ja psyllium. Anna turvota hetkinen
2. Lisää kuivat aineet, joihin hiiva on sekoitettu ja sekoita aineet esim. haarukalla. 
3. Anna kohota täytteiden pilkkomisen ajan (me laitettiin pekonia, halloumia, tomaattia ja sipulia) ja lämmitä uunipelti uunissa kuumaksi. 
4. Levitä puolet taikinasta (tästä määrästä tulee kaksi pizzaa) leivinpaperin päälle öljytyin käsin. Voit auttaa ripottelemalle taikinan päälle jauhoja, sillä taikina on paljon tavallista pizzapohjaa löysempää. Älä vaan yritä turhaan kaulia taikina, se ei onnistu. Tämä on pizzanteon rasittavin osuus, mutta hiljaa hyvä tulee ja mitä ohuemmaksi pohjan saat, sen parempi. 
5. Levitä maustettu tomaattimurska ja täytteet pohjan päälle. Nosta koko komeus varovasti kuumalle pellille.
6. Paista niin kuumalla kuin uunin saa (meillä 250C), kunnes pizza on nätti. N. 15 min siis. 
7. Heitä päälle vielä basilikaa tai rucolaa. Nam nam.

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Liikunta

Hän jolla on ihan melkein kaikki

minajaelppu2_fotor.jpg

p1250442_fotor.jpg

Täytin joulukuussa 26 vuotta. Oikeastaan en edes kehtaisi sanoa tätä ääneen, mutta 26 vuoden aikana olen aina saanut kaiken mitä olen toivonut. En ehkä ihan jokaista barbia, kännykkää ja kotieläintä, mutta kaiken oikeasti tärkeän.

En kehtaisi sanoa sitä siksi, että tiedän, tai ainakin kuvittelen olevani kovin etuoikeutettu. Luulen että maailmasta loppuisi raha ja täytekakut jos ihan jokainen ihminen voisi saada ihan kaiken. Toisaalta, eihän minullakaan nyt ihan kaikkea ole. Ei ole kasvimaata tai maastopyörää, mutta aika paljon kuitenkin.

Nyt olisi tietty hienoa voida sanoa että olen halunnut sen mitä olen saanut, eikä toisinpäin. Totta, ehkä vähän niinkin, mutta ennen kaikkea kyse on yksinkertaisista jutuista. Vaikkapa siitä että niistää nenän, nousee ylös sohvalta ja tekee.

Loppujen lopuksi aika moni asiahan on mahdollista, jopa helppoa. Ainakin sinulle ja minulle. Sen koitan muistaa erityisesti silloin kun peiton alta katsottuna koko maailma näyttää mahdottomalta. Silloinkin kun kahvimaito on loppu, bussikortti tyhjä ja leipä tipahtaa väärin päin lattialle. Niinä hetkinä päätän aina uudestaan ja uudestaan muistaa sen, että aina on enemmän mahdollista kuin mahdotonta. 

  p1250438_fotor.jpg Yhtä tärkeää on koittaa muistaa sanoa kiitos.    

Suhteet Oma elämä Mieli Ajattelin tänään