Voi pojat

wp_20130517_004.jpg

Se on kuulkaa mahtavaa, ettei elämässä voi nähdä eteenpäin. Muuten ois tullut pupu jos toinenkin pöksyyn tätä uutta työpaikkaa miettiessäni. 

Joka päivä menen töihin ja oon pihalla kuin pikkulintu. Toki myös joka päivä opin jotain ihan pienen pientä uutta, mutta kun sitä uutta on niin älyttömän paljon. Ja se on niin hemmetin vaikeeta! 

Tällainen on ihan kammottavan uutta sellaselle kelle kaikki on ennen ollut aika helppoa. En tässä nyt koita mikskään lapsineroksi tekeytyä, mutta kyllä mä vissiin aika helpolla oon koko kouluelämäni päässyt. Ilman sen suurempia hampaidenkiristelyjä oon oppinut asiat melko helposti, eikä mikään oo koskaan tuntunut ihan superhypervaikeelta (paitsi se kellotaulun oppiminen!). Ja niin vaan koitti se päivä kun hyppäsin ihan uudenlaiseen maailmaan. Se on sellainen missä valehtelematta kaikki ympärilläolevat ihmiset ansaitsisi mun puolesta vaikka neljä Nobelia joka päivä. Ne tietää ihan hulluja juttuja, mitä mä en vielä kuukaus sitten tiennyt ees olevan olemassa. Siellä tehdään töitä innoissaan kun pienet iloiset hamsterit aamusta iltaan. Ei koskaan valiteta että pää räjähtää jos sinne eksyy yksikin tiedonmuru lisää tai selkä on jumissa kaikesta istumisesta. 

Ja siellä mä istua nökötän niiden kanssa. En valita, koska joka ikisen pitäisi joskus joutua tollaseen tilanteeseen missä ei tiedä mi-tään. Ei yhden yhtä asiaa. Voi pojat, se on kuulkaa virkistävää. Ja väsyttävää. Joka päivä joudun talsimaan avokonttorista vessan puolelle psyykkaamaan itteäni siihen hommaan. Lupaamaan että opin kyllä ihan varmasti. Pikkuhiljaa. ”Pikkuhiljaa” ei vaan oo koskaan ollut niitä mun vahvimpia juttuja. Hah, ei todellakaan! Jos on joskus kuvitellut olevansa nopea oppimaan, luulee olevansa sitä ihan kaikessa. Ruotsin epäsäännölliset verbit voi opetella tankkaamalla ulkoota yhtä kepeesti kuin historian koealueen sisäistäminen sujui pakolla edellisenä yönä. Ja yhtäkkiä siitä tehokkaasta koulutytöstä on tullut tämmönen keskivertoa hölmömpi hidas lyllertäjä jatkuva Ö-kirjaimen näköinen ilme naamallaan. 

Vaan niinhän sitä sanotaan, että se tärkein oppiminen alkaa vasta silloin kun hyppää, tai edes hitaasti lyllertää, epämukavuusalueelle ja inhottavien tuntemusten äärelle.

Eli moi vaan lyllertäjä-minä. Paras vissiin tutustua koska tullaan olemaan yhdessä vielä pitkään. 

(Kuva ei liity mitenkään aiheeseen. Paitsi siten, että Elias on parasta työpäivän jälkeistä nollaamisseuraa. Sitä ei juurikaan hetkauta ykköset, nollat tai järjestelmärajapinnat. Maksalaatikko ja lentävä keppi aiheuttaa paljon suurempia sydämentykytyksiä.)

Suhteet Oma elämä Työ

Täydellinen ruoka

p4292103.jpg

Rakastan sitä tunnetta kun saa syödä juuri sitä mitä ruokaa haluaa. Varsinkin silloin kun syömishetkellä on jo pikkuisen nälkä. 

Saatiin tuparilahjaksi hurjasti kaikkea hyvää suuhun laitettavaa. Kaikki muu taitaa olla tuhottu jo parempiin suihin, mutta parsat oli hyljätty julmasti jääkaapin pohjalle koska en keksinyt niistä mitään erityisen mielekästä syötävää. Niin julma minäkään en ole että ihan unohtaisin parsat oman onnensa nojaan, joten parsa-pekonipiirakka niistä tuli.

Ohje on muokattu Voisilmäpeliä-blogista ja se onkin ihan hurjan hyvä. Mums mums sanoin minä ja täysi mahani. 

Pekoni-parsapiiras

pohja:

100 g voita
1,5 dl tattarijauhoja
1,5 dl kaurajauhoja (jauhettuja kaurahiutaleita)
½ tl suolaa
(2-3 rkl kylmää vettä)

täyte:

puntti parsaa

1 paketti pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä

3 munaa
150 g kermaviiliä
1 dl kuohukermaa
1 dl juustoraastetta (esim. parmesan)
loraus tuoretta sitruunamehua
1 tl timjamia tai esim. oreganoa
suolaa
mustapippuria

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja nypi se jauhojen joukkoon. Lisää sen jälkeen kylmää vettä sen verran, että voit muotoilla taikinasta jotakin palloa muistuttavaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Leikkaa parsojen varresta pari senttiä pois, jos varsi on puumainen. Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pekoni paloiksi, ja ruskista pannulla. Siirrä odottamaan, ja kuullota sipuli ja valkosipuli pekonirasvassa.
Sekoita keskenään munat, kermaviili, kerma, juustoraaste ja mausteet.

Ripottele pekoni ja sipuli esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle muna-kermaseos. Asettele lopuksi parsat päällimmäisiksi. Jos joudut leikkaamaan parsoja lyhyemmäksi, voit leikata ylimääräiset osat pieniksi paloiksi ja jemmata ne piirakan täytteeseen. Laita piiras takaisin 200-asteiseen uuniin n. 20-30 minuutiksi.

Koti Ruoka ja juoma