¡Fiesta time! – myös mahavammaisille

wp_20140509_008_fotor_collage.jpg

Kaikenlaista tässä on pitänyt turinoida naamasta ja muista jutuista, mutta nyt mennään tortilloilla. Kirjotusintoa hidastaa myös se, että kameran muistikortti on kolmatta viikkoa kiinni työkoneessa. Onneksi Nokia osaa nä kamerahommat. Not. 

Oon viimeaikoina, varsinkin herra jalkapalloilijan Raumalle muuton jälkeen, opinnut rakastamaan kaikkia joka viikko toistuvia rutiineja. Maanantaiaamun avokadoleipiä, Radio Helsingin aamuseiskan uutisia ja torstai-illan telkkariohjelmia. Ehkä eniten perjantai-illan fiestoja. 

Fiestalla syödään melkein joka ikinen viikko samana päivänä samaan aikaan tortilloja samoilla täytteillä. Niin tylsää ja niin turvallista. Avokadomössöä, paprikasipulihässäkkää, papu-jauheliha-salsa-juttua ja sekalaisia kasviksia. Ja paljon koritanteria. 

Yleensä syödään kaupan tacoja, mutta tänään jaksoin väsätä tortilla-lettusia ihan itse. Kukkakaalista meinaan. En enää muista oonko jo jakanu ohjeen täälläkin, mutta tässä se on taas. 

– isohko kukkakaali (min. 700g)
– kaksi kananmunaa
– suolaa

Siinä se.
1. Sekoita kukkakaali pieneksi blenderissä, kuumenna mikrossa niin että vesi alkaa irtoamaan. Purista esim. tiheän siivilän läpi mahdollisimman paljon nesteestä pois. 
2. Kun kukkakaali on mahdollisimman kuivaa ja murumaista, lisää munat ja suola.
3. Levitä massasta pellille ohuita lettusia ja paista 225 C kunnes lettuset ovat kypsän näköisiä (n. 8-10 min).
4. Paista lettuset vielä pannulla reunoista rapeiksi. 

Semmoinen fiesta. Muy bien!

Koti Ruoka ja juoma

Sokerittomuus ja akne, vol. 1

P4230099.jpg

Ennen pääsiäistä päätin, että nyt perhana annan sille sokerittomuudelle mahdollisuuden. Suurin ongelma on siis täysin villiintynyt naamani.

Pääsiäiseksi pakkasinkin mukaan kasan kookoshiutaleita, pähkinöitä, taateleita ja raakasuklaaboynteja pääsiäisherkuttomuuttani lieventämään. Jonkin verran tuli kuitenkin maisteltua äitin mökille tuomia gluteenitttomia kakkusia ja yhden pikkiriikkisen suklaamunan myös söin. Joten oikeastaan puhun tässä nyt vasta kolmen päivän kokemuksella sokerittomasta, ja itse asiassa maidottomastakin elämästä. Niin ja gluteenittomasta.

Vaikka naama edelleen näyttää ihan yhtä pahalle kuin viime viikolla, se jo tuntuu tuhat kertaa terveemmälle. Ei enää kutita ja kiristä ja puske pintaan niitä saakelinmoisia paisefinnejä. Ja nyt huomaan jo kuulostavani joltain ihme superfood-hippiäiseltä, mutta huomasin etten oo myöskään olllut kertaakaan semmonen perusnuutunut ja väsynyt, mitä yleensä oon jota kuinkin 80 % valveillaoloajastani. Se voi tosin johtua myös siitä, että kävin piiitkästä aikaa kunnon hikirääkkijumpassa, mutta uskon että näillä ruuillakin on ollut vaikutuksensa.

Jatkan siis matkaani ja toivon superhyperpaljon, että voin laittaa vapun aikoihin (eli jo viikon päästä!) tänne jonkinmoista päivityskuvamateriaalia tilanteestani.

P4240104.jpg

Ai niin, ja mitä sitten oon syönyt jos en maitoa, sokeria enkä gluteenia. Noh, ainakin chiasiemenpuuroa, munakasta, makkaraa, avokadoa, omenoita, porkkanoita, pähkinöitä, marjoja, banaania, raakasuklaata, öljyjä, quinoanäkkäriä, kanaa… Eli ihan hurjasti kaikkea. Paitsi valkoista sokeria, maitojuttuja tai överisti lisäaineita sisältäviä juttuja.

Oikeestaan ainoat asiat, joista oon tän viikon aikana luopunu on jätski, tobleronet töissä, työpaikkalounaat, aamupalaleivät ja kahvimaito. En siis juurikaan mistään elintärkeästä. 

Kauneus Terveys Iho