Ruokamatkalla Johkun kanssa, osa 2
Tervetuloa mukaan Ruokamatkalla Johkun kanssa -segmentin osaan kaksi. Tänään on luvassa tunnelmia aamiaisesta.
Kotona Suomessa olen tottunut siihen ajatukseen, että aamiaisen pitää olla terveellinen. Siihen kuuluu vihanneksia, hedelmiä, marjoja, ruista, kuituja, jne. Huh – mulla kostuu silmät kirpeydestä ja happamuudesta vaikka vaan listaan näitä aineksia 😉 Tästä johtuen olenkin erittäin usein lähtenyt aamuisin liikkeelle kaakaon ja edellisen illan ruuan (esim. pizza) voimalla.
Aamiainen – tuo päivän tärkein ateria – saa tällä mantereella kuitenkin aina aivan erilaisen paikan ja painoarvon mun sydämessä. Voisin jopa sanoa, että rakastan aamiaista. Elän täällä niin sanotun perinteisen aamiaiskaavan mukaan (tarjolla on kaikenlaisia uusimpia terveysvillityksiä – ei siis niitä), niin voin olla täysin luottavainen sen suhteen, että aamiaisesta puuttuvat kaikki vitamiinit, hedelmät, marjat ja vihannekset. Riskit allekirjoittaneelle tyypilliseen ”tuoreista ainesosista aiheutuvaan vatsakipuun” ovat minimaaliset, jopa olemattomat.
Ja mikä parasta – täällä osataan tehdä aamiainen ruuasta kuin ruuasta. Breakfast burrito, breakfast pizza jne. saadaan aikaiseksi lisäämällä annokseen pekonia ja kananmunia. Herkullista ;D
Nostaisinkin näin lauantaiaamun kunniaksi maljan aamiaiselle, josta puuttuvat kaikki elämää ylläpitävät elementit ja joka maistuu – ah, niin taivaalliselle ;D Eikä haittaa, jos takamuksessa vähän näkyy, kun voi olla varma siitä, että tästä tulee hyvä mieli ja olo 😀