Akvaariosta vivaarioksi

Minulla oli akvaario 25 vuotta. Vuosien saatossa litra- ja allasmäärä ärhäkkäästi nousi, kunnes se rauhallisesti laski. Kun kolmisen vuotta sitten muutimme, päätin, etten enää ikinä tyhjää ja täytä uudelleen tätä ainokaistani eli 300 litran allastani. Noh, uudessa kodissa sain sen vielä kerran tyhjätä remontin tieltä ja yleisön pyynnöstä käynnistää uudelleen. Uusia kaloja en sentään ole ostanut enää vuosiin.

Päätin nimittäin rauhallisesti alkaa ajaa koko harrastusta alas.

Sitten, kuin yllättäen, nousi aurinko sen sunnuntaiaamun ylle, jolloin seisoin kädet puuskassa altaan edessä. Siivoaisinko tämän peräti seitsemän kalan tilakartanon vai lorottaisinko kaiken viemäriin viimeiseen tippaan?

Istuin alas tuumaamaan, googlaamaan ja eksymään vivaarioiden maailmaan. Vivaario on terraario kasveille. Olen haaveillut parta-agamasta, mutta tässä kohti elämääni en jaksa liskon painoista huolitaakkaa. Huonekasvit olisivat siis jees.

Neiti kymppivee oli heti ideassa mukana. Yhdessä tuumin laitoimme kaiken akvaariosta jakoon Facebookiin ja aloimme tyhjätä sitä. Iltapäivällä sain jo lähteä onnellisena kukkakauppaan.

Ostin ainakin kolme erilaista maijaa, kirjolehden, pilkkupegonian, mehikasvin, rahapuun, saniaisen sekä pari säkkiä mustaa multaa sekä säkin mehikasvimultaa.

Jätimme akvaarion pohjalle hiekat ja lietteen. Sen päälle kippasin noin puolitoista säkkiä mustaa multaa ja askartelin oman nurkan mehikasveille. Sitten istutushommiin! Kaupan kukat upposivat nopeasti tiloihinsa, joten otin omista vanhoista huonekasveista taimia.

Käytimme sisustukseen vanhoja akvaarion koristeita. En nimittäin raaskinut luopua niistä. Paljon muistoja.

Tässä on nyt viikko tuijoteltu vivaariota. En ymmärrä, miksi en tehnyt tätä aiemmin. Kasvit kukoistavat akvaarion valaisimen alla.

koti sisustus diy remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *