Mitä kuuden hengen perhe voi tehdä kesälomalla?

Mä olen ihan täysin kesäihminen. Ei ole mitään parempaa kuin kesä ja koko vuosi tehdään toimenpiteitä sen eteen, jotta tiedossa on kaikkien aikojen paras kesä. Tässä on nyt yhden pandemian vuoksi mennyt suunnitelmia nutulleen. Emme päässeet viime kesänä ensimmäistä kertaa Legolandiaan. Muksujen sinnikkäästä hokemisesta huolimatta emme ole päässeet risteilylle pariin vuoteen. Eikä me tylsät vanhemmat viedä nyt lapsia sinne eikä tänne, mutta jonnekin kuitenkin!

Joskus kuulee huokailua, minne kuuden hengen perhe voi matkustaa? Jos on lompsa lyönnissä, voi lähteä vaikka maailman ympäri. Meillä ei ole niin pal lompsa lyönnissä. Toinen hyvä pointti, jota joskus olen lasten kanssa matkustamisen yhteydessä pohtinut, on järki. Mikä järki on vetää alle parivuotiasta lennolle Etelän hetelmiä kohti, koska A) se lapsi ei muista siitä reissusta mitään ja B) vanhempien ”loma” menee lastenhoidosta stressaamisessa vieraassa ympäristössä. Itse olen saanut itkupotkuraivareita joka kerta matkustaessani taaperoiden kanssa. Taapero ei nuku vieraassa paikassa, ei syö kunnolla vieraassa paikassa, paskoo väärässä paikassa ja nuolee kaikki ovenrivat ja jalkakäytävät ihan väärässä paikassa.

Viime kesä me opeteltiin olemaan kotikonnuilla. Kotikulmien uimapaikat eivät ole junioriystävällisiä, joten teimme ihan uuden aluevaltauksen Kuortaneen kirkkorannasta. Paikkaa kutsutaankin Rivieraksi eikä syyttä. Jos bongaat maisemasta Kuortaneen kirkon, niin kirkkoranta on yllätyksellisesti ihan siinä vieressä. Täydellinen rantsu pikkuväelle sekä omalle hiekalla köllöttelylle. Tähän mennessä tätä vuotta olemme nyt käyneet kahdesti täällä uimassa. Elokuun lopussa saldo on varmaan sama kertaa kymmenen…

Kun isompien kakaroiden koulu loppui, päätin iskeä Keskiselle. Siis Tuuriin, Vesan kauppaan, you know. Isämiehen reaktio tähän kuningasideaani oli pidellä kaksin käsin pankkikortistaan kiinni, mutta vakuutin, etten ole menossa shoppailemaan. Reissun tarkoitus oli juhlistaa koululaisten kesäloman alkua. Keskisen kyläkauppa tarjoaa paljon ilmaisia puuhaa lapsille. Tänä kesänä alle 13-vuotiaille ilmainen tivoli on auki koko kesän elokuuhun saakka.

Jätimme ensin koululaiset tivolin kulmalle ja ajoimme auton parkkiin lähemmäs pienemmän väen Muumileikkipuistoa. Pettämätön ideani oli juoksuttaa herrat kolmevee ja neljävee väsyksiin Muumileikkipuistossa sillä aikaa, kun kaksi koululaista kiskoo hikipäässä tivolia läpi. Toki pikkuväki olisi päässyt tivoliin myöhemmin, vaikkapa ruokailun jälkeen. Herra kolmevee katosi heti tutkasta leikkipuiston syövereihin. Herra neljävee seisoi kädet puuskassa keskellä puistoa ja huusi: – MINÄ EN HALUA VIIHTYÄ TÄÄLLÄ!!! HALUAN TIVOLIIN!!!

Tottakai herra kolmevee huusi päinvastaista ilosanomaa. Otettiin isämiehen kanssa jako kahteen ja toinen jäi Muumiksi toisen lähtiessä tivoliin. Tivolissa jätkä antoi varovaisen hyväksynnän ilonpidolle, kuten kuvasta on havaittavissa.

Muksut sai irti huvittelusta, kun lupasin hampurilaisateriat Vesa’s Burgerista. Kauppakeskuksen sisällä, lähellä ravintoloita on ilmainen sisäleikkipuisto lapsille. Kun ruuat oli syöty, pienimmät twistasivat menemään sisäleikkipuistoa. Teinari lanitti sen aikaa ja nuori neiti leikitti sopuisasti pikkuveljiään. Täydellinen hetki relata hyvän ilmastoinnin parissa. Ja joo, kyllä me kierrettiin se itse kyläkauppakin läpi. Sillä aikaa, kun muksut pyörivät vielä viimeiset kierrokset tivolin vekottimissa, minä sain kiertää ruokakaupan keräten kaikki tarjoukset. Lapset saivat tivolista lahjakortit, joilla pääsevät ilmaiseksi kesän aikana Ähtärin eläinpuistoon. Uusi reissu siis tiedossa!

Muksut ovat ilmoittaneet haluavansa tänä kesä käydä jälleen Wanhalla Markilla, joka on kotieläinpuisto / eläinten vanhainkoti Ylistarossa. Alueelle on pienehkö pääsymaksu ja paljon rapsuteltavia eläimiä. Tämän kesän rahakkain reissu on jokakesäinen visiitti Power Parkiin eli huvipuistoon Alahärmässä. Ilomielin kyllä maksan, koska haluan tukea local business. Power Park on todella laadukas, siisti, tilava ja monipuolinen huvipuisto. Huvipuisto on kuulunut kesäohjelmistoomme yli kymmenen vuoden ajan, koska siellä on ehdottomasti Suomen paras valikoima huvipuistolaitteita myös pienille kävijöille. Kannattaa aikuisenkin kokeilla se lasten vuoristorata! Ottaa meinaan mahanpohjasta…

Kotipihassa piisaa myös tekemistä! Tänä kesänä panostin hämähäkkikeinuun ja makoilen itse siellä aina, kun lapsilta vuoro välttää. Polkupyöräily on edukas huvi ja sopii jokaiselle ikään katsomatta. Pyöräretken voi tehdä leikkipuistoon tai vaikka jätskikiskalle. Mitä teidän perheen kesäsuunnitelmiin kuuluu?

perhe matkat lapset ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *