Miten olen voinut periyttää aamuhaahuilijan?

Tänä aamuna teini ehti kouluun ajoissa. Tämä isänmaan toivoni usein käynnistää polkupyöränsä kotipihassa viittä vaille koulun alkamisajan. Olen kyylänä tarkistanut Google Mapsista, että herran käyttämällä reitillä kestää kouluun fillaroida noin 9 minuuttia. Tähän lisättynä pyörän parkkeerausaika plus luokkaan tallustelu saadaan aikaan aikaikkuna, jossa tuo ”viittä vaille” ylittyy eksponentiaalisesti.

Kuitenkin tarkastellessani Wilmaa, myöhästymismerkintöjä ei juurikaan ole.

Niin. Yritä siinä sitten sanoa, että pitäisikö sinun lähteä vähän aiemmin? Hän ehtii kuulemma mainiosti. Olen kysynyt, kirmaako hän opettajan kanssa pitkin käytäviä kilpaa luokkaan? Kuulemma joskus. Pitäisikö lähteä vähän aiemmin? Miks, kun hyvin ehtii, hän vastaa.

Oma pääni ei kestäisi olla aina karvaa ennen paikalla. Yleensä olen ajoissa ja tosi harvoin myöhässä. Miksi esimerkkini ei ole kantanut pojalleni? Vai johtuuko tämä juuri kaikista niistä kerroista, jolloin olemme hytisseet tumput suorana pakkasessa odottamassa vaikkapa lipunmyynnin aukeamista vain siksi, koska minä olin se, joka pakotti kaikki liikkeelle puoli tuntia etuajassa.

Mikä on skenaariossa mielenkiintoisinta on se, että tämä samainen jamppa herää kuitenkin aamuisin 1,5 tuntia ennen koulun alkua. Hän tarvitsee aikaa haahuilla, mäyhää voileipää ja tuijottaa kännykkää.

Minä taas en voi haahuilla aamuisin. Jos istun pidemmäksi aikaa alas, varmasti nukahdan ja herään kauhuissani iltapäivällä hiukset aamupuurosta jäykkänä. Juuri siksi syön aamupalan varmuuden vuoksi seisaaltaan. Aamuni ovat tiukkaa suorittamista tehtävästä toiseen tarkalla aikataululla.

Miten olen voinut periyttää aamuhaahuilijan? Kyllä, joskus minua suunnattomasti ärsyttää. Kun tulen ennen sianpieremää makkarista ulos tukka takussa, yökkärit solmussa, tyynyn kuva poskessa, sohvallani lojuu tiktokkeja katsomassa iloinen, täysissä pukeissa oleva, aamupalansa jo syönyt teini. Siitä se jatkaa kaikessa rauhassa hammaspesulle ja minä yritän olla törmäämättä seinään väsymykseltä.

Tänä aamuna teini ehti kouluun. Hän pummasi minulta kyydin, kuten toisinaan tapahtuu, jos on liian kylmä, sataa, tuulee, mitä näitä on. Kuulemma ajan koulun ohi kuitenkin. Sitä en voi kieltää. Katsoin perheen Whatsappista hänen pummanneen iltapäivällä kyydin kotiin isämieheltä. Well played, well played…

Värikäs koristesammakko ja teepaketti

Tässä sammakko ja teepaketti, jotka ovat värityksen perusteella sukua keskenään. Mulle voi näemmä myydä mitä vain, kun värejä vain on riittävästi neliösentillä.

perhe lapset oma-elama vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *