Peura, kissa ja konna ihan omasta päästä – taidetuotteiden testailua

Kaupallinen yhteistyö: Taidetarvikkeet.org

Kaupallinen yhteistyö Taidetarvikkeet.org kanssa. Tuotteet saatu.

Tein yhteistyödiilin Taidetarvikkeet.orgin kanssa ja sain heiltä pienen lähetyksen akryylimaaleja sekä tusseja. Tuotteet saapuivat jo joku aika sitten, mutta ajattelin tehdä kirjoituksen vasta, kun saisin jotain esiteltävää oikeasti valmiiksi. Olen harrastajamaalari ja koska harrastan enemmän tätä perhe-elämää, hommassa vähän kesti, mutta sainpas kolme taulua aikaan! Koska minulla nyt ei ole galleriatilaa (ihme homma), panostin taulujen kuvaamisessa luonnonvaloon ja kuvat on räpsitty iloisessa huvimajassa. Teosten muotoutumiseen vaikutti isosti saadut tuotteet.

Peura mielenmaisemastani
Kuumempi kissa
Viimeinen merikilpikonna

Sain Taidetarvikkeet.orgilta akryylimaaleja sekä tusseja. Maalit olivat Amsterdam-merkkisiä. Ylläolevissa töissä käytin neonvärejä sekä grafiittimustaa/harmaata. Sain myös kaksi helmiäisväriä, mutta niiden testaaminen jää myöhempään.

Paketti kertoo, että maali on vesiohenteinen ja kuivuttuaan waterproof. Tykkäsin oikeasti näistä maaleista! Maalaan akryyleillä, koska öljyvärit haisevat niin jäätävän pahalle. Sen jälkeen, kun nenäkarvat ovat palaneet, tukka kihartunut ja taju lähtenyt psykedeelisille maille, olen suosiolla jättänyt öljyvärit muille. Nämä akryylivärit eivät juurikaan haisseet! Niitä oli oikein miellyttävä käyttää.

Värit levittyvät hyvin. Nyt en kauheasti kokeillut sekoittamista, mutta ainakin värit peittivät hyvin. Ainut ongelmallinen oli neonvihreä, joka jäi kuultamaan läpi. Grafiittia hankin jatkossakin. Se on tosi tyylikäs väri minkä tahansa työn taustalle. Nämä maalit saavat bonusta siitä, että sotkut omista käsistä lähtivät irti saippuapesulla ja pensselitkin säilyivät käyttökelpoisina. Sain maalin tuoreena irti myös tekstiilistä.

1621774788150563-0.png

Toinen tuote olivat Brush Pen -kynät, joita innostuin testailemaan. Tauluissa olevat mandalaviritelmät on näillä tussailtu. Yllätyin, miten ”tykkyä” tavaraa kynät ovat. Ne oikeasti peittävät alleen maalikerrosta.

Kissasta näkee, miten kynät käyttäytyivät suoraan värillisen akryylin päälle. Peura on taas tussattu valkoisen akryylin päälle.

Niin kuin minkä tahansa tussien kanssa, näidenkin parissa pitää huolehtia, etteivät tussit sotkeennu edellisestä väristä. Värit lisäksi sekoittuvat iloisesti, jos tussi ei ehdi kuivaa riittävästi. Miinuksena se, että tussiväri sitten jämähti käsiin kiinni. Ei muuten irtoa! Silti kiva, inspiroiva tuote!

1621774774587195-1.png

Kuten sanoin, visio lähti liikkeelle saamistani tuotteista. En ole koskaan maalannut mitään neonväreillä ja siksi innostuin heti tästä haasteesta. Googlasin ideoita ja halusin kokeilla eri juttuja.

Maalasin kaksi pohjaa grafiitilla ja yhteen pohjaan tein ”batiikkivärjäyksen”. Isommasta mustasta alkoi muotoutua kilpikonna. Koko ajan mieli teki ottaa pakista muitakin sävyjä mukaan, mutta pysyinpäs vain neonväreissä!

Kissa piirrettiin aurinkoon parissa sekunissa sen kummempia tuumamatta. Sen värittämisessä tusseilla menikin sitten kauemmin. Nyt jos tekisin kissan, maalaisin sen ehdottomasti ensin valkoiseksi ja sitten vasta tussia päälle, mutta tulipahan kokeiltua.

Peuran maalasin ensin valkoisella ja tussasin toista tuntia. Ajantaju katosi tykkänään!

Olipa kivaa puuhaa! Kiitos Taidetarvikkeet.org!

1621780078017381-0.png

koti diy suosittelen sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *