Mitä mulle kuuluu?

TSAU!

Emppu Algarvessa

(Joka) päivän asu 😉

Joku (äiti ny ainaki) ehkä muistaakin mun pitkän ja ahkeran bloggaajaurani ensimmäisen postauksen, jossa listasin vaihto-opiskelujaksoni tavoitteita. Näin 3 kk jälkeen, vaihdon ollessa yli puolessa välissä ja lopun häämöttäessä uhkaavasti (ÄLÄH! mmmiitä?), aattelin että vois vähän kattella miten on tavoitteet edistyny.

  1. Check. Kämpän sai sitten kuitenki suhteellisen nopee. Täst kämpästä ja näistä vuokranantajista sais kyl yhden kokonaisen vitsikirjan aikaseks!
  2. Surffaus. Oltiin toisella pääsiäislomaviikolla Marokossa (kuukaus sitten tosiaan hah), ja ekaa kertaa tuntu et oon hiffannu siit lajist jotain. Sain viikonloppuna oikeesti ekan kunnon vihreen aallon ite ja oli niin siisti fiilis. Kirjotin alussa, että kuhan oppis vetää ees niitä rannan valkosia vaahtopäitä, JOTEN I could say I succeeded.
  3. Portugalin kieli. To be honest, ei olla hirveesti lähtötasosta edetty. Ei varmaan ois pitäny skipata joka toista tuntia kiireiden vuoksi 🙂
  4. Uus harrastus  jos en siis oo aatellut että surffausta lasketaan tähän, niin oon varmaan aatellu et mulla on vuorokaudessa ainakin 30 tuntia.
  5. Juoksu. Jooo.. kattellaan kesämmällä! No oon kyl muutaman kerran käyny juoksee lähellä Marques de Pombalia, Parc de Edoardon mäkeä ylös alas. Hyvä mäkitreeni, jeah. Tavotteena edelleen se et saan aikaseks vetää tota jokirantaa keskustasta Belemiin ja takas. (HUOM. Aloin tosiaan kirjottaa tätä postausta joskus kaks viikkoa sitten ja oon nyt vihdoin menossa juoksee ton reitin ylihuomenna. Aikaansaavaa.)
  6. Roadtrip ja Italia. Ajatuksen tasolla ihan mahtava, mut tällä hetkellä en kaipaa roadtrippiä hetkeen yhtään mihinkään. Haluun juurtua ees hetkeksi tänne ihanaan Lissaboniin!
  7. Maalaus. Seriously, mistäköhän oon aatellu repästä kaiken ajan? 
  8. Tärkeimmän sekä oon että en oo saavuttanut. Vaikee juttu. Ehkä vaakakuppi kuitenki lomamoodin puolella, ainakin aina kun lähtee Lissabonista. Housuja tosin en oo käyttäny, ehkä siis tästä ei checkiä. Shit. 

On the road

Roadtripillä Etelä-Portugalissa. Mieletön paikka!

Algarve

Me is happy.

Mulla on ollut lähiviikkoina melko paljon hommia hoidettavana. Sen lisäks oon halunnut ottaa kaiken irti ajasta täällä matkustelemalla, ja sitä oon tosiaan tehnytkin. Maaliskuun alussa palasin Marseillesta, siitä seuraavalla viikolla lähin Ericeiraan, josta lähdettiin Lagosiin ja Sevillaan roadtripille. Ei päivääkään kun otettiin lento viikoksi Marokkoon, sit kävin pikavisiitillä Portossa sanomassa Rosalle heipat. Siitä sitten tänne tuli ihanat tytöt moikkaamaan, näytin kaupunkia, suunnattiin taas Ericeiraan. Edellispäivänä sen sijaan kotiuduin pitkältä viikonlopulta Algarvesta, josta nää ihanat kuvatkin on. Tuntuu, että aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen (”no ei varmaan jos on kokoajan menossa”, joku äiti siellä taas kelailee). Kärsin varmaa jostain kroonisesta kalenterintäyttösyndroomasta, jossa on pakko buukkaa kaikki päivät ihan liian täyteen. Toukokuun lupaus itelle on ottaa puhtaita vapaapäiviä ja imee itteeni Lissabonia!

algarvee3.jpg

Noista hoidettavista hommista. Yliopistossa on ollu ihan kreisit viikot päällä. Tänään oli kaks ryhmätyömiittiä, yhteensä 4,5 h. Viikko sitte painoin kouluhommii monta päivää 12 h päivässä. Kaikki siellä oli tai on ihan kireinä ja stressaantuneina. Portugalilaiset panostaa ihan hulluna, mut ei oo mistään produktiivisimmasta päästä. Oikeesti jengi aattelee, et kellään ei oo muuta elämää ku koulu ja on ihan normaalia viettää joka ilta yliopistolla. Ja siis joo, oishan toi kai ihan ok jollain tenttiviikolla, mut kun toi on ihan jokaviikkoista presisten tekoa. Mikään ei riitä.

No, onneks on enää 2 koulupäivää jäljellä, jonka jälkeen 3 tenttiä (joihin saa vaan LUKEA, opiskella itsenäisesti, ah mitä autuutta) ja sitten se olikin siinä. Absurdi ajatus. Miksei kukaan kertonut, että aika täällä tulee oikeesti menemään ihan liian nopeesti? On hullua tehdä jo to do -listoja sen varalle, että ehtii näkee kaiken ennen lähtöä. Hullua laskea päiviä Lissabonissa kuukausien sijaan ja kaikista hulluinta on ehkä se, etten oo vieläkään käynyt jollain number-one kuumimmalla klubilla täällä, josta kaikki jauhaa joka maanantai.

algarvee5.jpg

Lagos.

Pikkuhiljaa vois alkaa rustailee loppujuttuja listalta. Tietty jotain pitää jättää ens kertaanki. Voisin myös ehkä palata ahkerammin tänne blogin pariin reissutarinoilla (ainakin Ericeirasta, Marokosta ja Algarvesta). Voi olla et siitä ei kuitenkaan tuu mitään, joten saas nähä. Pakko ehtii kuitenki rannalleki.

Kattellaan!

Pictures: my awezooome & gorgeous flatmate Anna from the land of schnitzels, Schwarzenegger & Sissi. 

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *