Joku aina tekee (ohjeineen!)

Yllytys2.JPG

Sitä vain tulin kertomaan, että olen naurettavan helppo yllytettävä, mitä tulee mielestäni vakuuttaviin resepteihin ja niiden toteuttamiseen.

Juustokakkubrownie.JPG

Niinpä lueskellessani torstaina hesaria työpaikallani, en päässyt yli tästä kuvan sivusta, oooh. Heikon kohtani tuntevat työkaverit käyttivät tilaisuutta hyväksi ja kainosti ilmaisivat sellaisia lauseita, kuten ”Voi kun joku…” ”Olispa ihana maistaa, jos vaan joku…” ”Tää ois varmaan niin herkullista, jos vaan joku…

Yllytyskakku (Small).JPG

No se joku sitten laittoi hihat heilumaan, vielä sama iltana, ha ha 🙂

Mutta kyllä nämä hyväntahtoiset yllyttäjät sitten vuolaasti kehuivatkin, olivat onnessaan, joten ilo oli todellakin puolellani. Olisi nimittäin kestänyt ikuisuus, ennenkuin olisi tullut tilaisuus tehdä tätä kotona, on meinaa aika ison joukon ohje.

Tuhtien herkkujen ystävänä en voi siis kuin suositella. Onnekseni sain vielä jämäpalan kotiin, tekijänoikeus = tekijän lauantaiaamun pelastus, hi hi. 

Ja pari vinkkiä tuoreeltaan: Minulla kakkumassa jäi hiukan tuhdimmaksi mitä ohje suositteli, sillä en löytänyt kaapeistani sopivan kokoista laakeaa vuokaa. Tästä syystä kakku muhi uunissa noin puolet kauemmin. Lisäksi tein kakun laktoosittomana ja käytin Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata, kun en siellä suklaalevyjen seassa tiennyt mikä tummista herkuista oli varmasti laktoositon. Pisteet siis Brunbergille pakkauksen selkeydestä ja mausta, oli aivan uskomattoman hyvää tummaa suklaata pelkästäänkin.

EDIT: Ohje lisätty!

 

Pohja:

  • 200g voita
  • 200g tummaa suklaata
  • 1 dl hassel- tai muita pähkinöitä
  • 4 dl tomusokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

Lisäksi:

  • 1 rkl rypsiöljyä

Ota voi pehnemään huoneenlämpöiseksi hyvissä ajoin. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloitte suklaa kuumennusta kestävään kulhoon ja sulata mikrossa hiljalleen n. 20 s osissa välillä sekoitellen. Rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi, vaikka olisit ostanut jo valmista ”rouhetta”. 

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokerit, niin että massa on sävyltään reilusti valkeaa. Lisää munat yksitellen joukkoon. Lisää seuraava kananmuna aina vasta, kun edellinen on kunnolla sekoittunut massaan. Lisää munien jälkeen jauhot ja pähkinät seokseen. Täydennä massa sulatetulla suklaalla ja sekoita hyvin. 

Levitä leivinpaperi 20 cm x 30 cm x 5cm -kokoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Jos suorakaidevuokaa ei löydy, tee kuten minä ja käytä vähintään 28cm kokoista pyöreää irtokakkuvuokaa. Voitele vuokaan aseteltu leivinpaperi rypsiöljyllä ja kaada brownie -massa leivinpaperille, tasoita pinta ja jätä odottamaan juustokakkumassan valmistumista.

Juustokakkuosio:

  • 400g maustamatonta tuorejuustoa (ei light!)
  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (aitoa)
  • 2 kananmunaa

Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja munat kulhossa tasaiseksi massaksi. Kaada täyte browniemassan päälle.

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n. 35-40min. (etenkin jos käytössäsi on laakea vuoka) ja jopa puolet kauemmin, mikäli käytät pyöreää irtokakkuvuokaa. Kuitenkin niin kauan, kunnes juustotäyte hieman ruskettuu reunoista. Oma kakkuseni lisäksi vielä hieman ”höllyi” vuoassa, vaikka paistui uunissa n. 1h 15min. Hölskymistä ei siis tarvitse säikähtää, vaan kylmänrauhallisesti vain jäähdytellä kakku ja laittaa se sitten yön yli makustumaan jääkaappiin. Paistoajat riippuvat myös hyvin paljon uuneista ja siitä, missä kohdin uunia pidät paistosta. Itselläni kakku jäi lisäksi ehkä hivenen liian alas muhimaan.

Vadelmakerma:

  • 3dl kuohukermaa
  • 1 3/4 dl tomusokeria
  • 3dl vadelmia

Tee vadelmapäällinen vasta tarjoilupäivänä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Vaahdota tämän jälkeen vaahto napakaksi ja lisää vadelmat. Vatkaa niin, että vadelmien rakenne menee rikki. Muistathan lisäksi, että tuoreet vadelmat voit käyttää sellaisenaan, mutta ulkomaiset tulisi kiehauttaa ja antaa jäähtyä ennen käyttöä. 

Levitä vadelmakerma kakkupohjan päälle. Jos vadelmia ja suklaata jäi yli, kuten minulla, koristele kakku esim. niillä tai mielesi mukaan. Leikkaa annospaloiksi tai kakkumuodossa anna kunkin leikata oma biittinsä, mutta varoita ennen leikkuuta tuhtiudesta ;) Minun syöjät ottivat nimittäin pahaa-aavistamattomina melkoisia biittejä ja sulattelivat kakkuähkyä loppupäivän. Siispä palat amatööreille ja omaleikkuu ammattilaisille :D

**

Ja vielä muuta lisämaininta: Browniepohja on sellaisenaankin aivan taivaallista, eli tätä pohjaa voisi hyvin käyttää sellaisenaan ja pyöräyttää vaikka pallot vaniljajätskiä kaveriksi. Vadelmakerma taas on nerokas, yksinkertainen yhdistelmä esimerkiksi täytekakkujen väliin. Niin monikäyttöinen ohje, tulethan linkkaamaan mikäli innostuit itsekin tästä ohjeesta :)

Ja ohjehan on HS/3.4.14/Katja Bäcksbacka

 

<3:Tyyne

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.