Etiketti
Tällä kertaa asiaa Etiketistä. Siitä Alkon asiakaslehdestä.
En ole ihan varma milloin olen huomannut tämän ilmaislehden olemassaolon? Jossain tammikuun pakkasten ja viikonloppuviinin hakureissun välillä varmaankin. Olen siis kyllä laittanut merkille, että siellä Alkon kassan vieressä on ollut tarjolla kaikenlaisia lehtisiä, mutta olen olettanut niiden olevan lähinnä ”Näin juot vastuullisesti”– tyyppisiä. Mutta että siellä niiden joukossa on ollut tämmöinen inspiroiva julkaisu, oho!
Silloin tammikuussa, kun tähän lehteen törmäsin, oli myymälöissä vielä jakelussa viime vuoden viimeinen numero. Siitä bongasinkin samantien tämän erään sunnuntain kakkua koristavan belgialaisen choco– kuorrutteen, jonka ohjeen lehteen oli antanut Kaakaopuu liikken omistaja(?)
Kakku sai kuorrutteineen kiitokset (ohje on tulossa, muistan lupaukseni) ja höpötin maistelijoille tohkeissani mistä olen herkullisen suklaalevitteen reseptin bongannut ”Alkon asiakaslehdestä”. Öh, kuulosti ehkä vähän hupsulta vieraidenkin korviin, mutta pois pois väärät mielikuvat, tämä lehti on enemminkin täynnä asiantuntevia vinkkejä kuin jotain ”Halvin väkevä viini”– vertailuja.
Herkullisia ruokakuvia pikkujuttuineen.
Inspiroivia kattauskuvia, tuttuja ohjeita toki niitäkin, mutta myös keväisen houkuttelevia makuja, kuten granaattiomenaspritzer, en saa tätä mielestäni, taatusti seuraavien juhlieni alkudrinkki taikka booli :)
Ja tämä juttu tässä yläpuolella, mikä sattuma! Nimittäin Piementon alueen viineistä kertovassa jutussa keskitytään nimenomaan barolo viineihin, samoihin mitä bussikirjan päähenkilö mainitsi nauttivansa varmaan jokaisella illallisella. Ehdin jo miettiä, että minkä tyylinen ja makuinen mahtaa barolo olla, mutta Etikettihän sen sitten kertoi.
Lehden lopussa on vielä aukeaman verran tietoja erilaisista juomakursseista, joita Alko järjestää, en tiennyt niistäkään ennen tätä mitään. Olisipa kiva joskus mennä ammattilaisen opissa maistelemaan viinejä. Tai itseasiassa polttareissani tätä aihetta jo sivuttiinkin, saimme maistella viinejä ja kuovuviinejä ammattilaisen opissa (voiko olla parempaa polttariohjelmaa), mutta arki-illan viinimaistelu voisi olla ihan sivistävääkin.
En tiedä mitä tuumitte, mutta minusta tämä oli kiva löytö! Ruokalehdistä tilaan muutenkin myös Glorian Ruoka & Viintä, joka taitaakin kolahtaa postilaatikosta huomenna…jee!
Ja näissä tunnelmissa, nälkäisenä salin jälkeen, onkin hyvä lähestyä omaa kyökkiä illallinen mielessä…
<3:Tyyne