Kesän viilein herkku

 

 

wp_000571_-_kopio.jpg

 

Olen melkoisen perso jäätelölle. Näin dieetin aikana jäätelö on ollut se herkku, jota mun on tehnyt eniten mieli. No okei, Fazerinan ohella. Mutta siis jätski <3 Ja etenkin Ben & Jerryn tuhdit ja tiiviit kaloripommit, nam nam. Jäätelönsyöntini onkin dieetin ja iän myötä muuttunut astetta öh, sivistyneemmäksi? Ei enää kesäillan kauppareissun päätteeksi uutuustuuttia tai pikaista viilennystä kingispuikosta, vaan silloin tällöin herkkuhetki. Kunnon pallo laadukasta jäätelöä ja kupponen höyryävää kahvia. Tai kesätreffit kaverin kanssa ja tötterö pehmistä (mansikkaa!) kaupungilla. Tiedättehän mitä tarkoitan? Herkku pysyy paremmin herkkuna, kun se on vain satunnainen nautintohetki. Ja entistä parempi, jos herkkuttelu vähän kirpaisee kukkaroa: Ben & Jerryt ja jäätelökioskien ryöstöhinnat.

Ajattelin sitten toukokuun helteiden saapuessa, että minähän tietty kokeilen tehdä itse jäätelöä! Ja sehän oli yhtä helppoa kuin kermavaahdon vatkaus!

 

Jos mielit kuvassa olevaa daim-toffee jäätelöä, niin toimi näin:

Hanki Ikeasta kahden euron kakkuvuoka ja kolmen euron jäätelökauha

Osta kaupasta kolme purkkia vispikermaa, yksi kondensoitu maitotiiviste (käytin karamellisoitua) ja pussi Daim rakeita

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää kondensoitu maito ja kaksi kolmasosaa daim rakeista seokseen. 

Kaada koko komeus vuokaan ja ripottele daim rakeet ja mahdollsesti purkkiin jäänyt maitotiiviste jäätelömassan päälle

Anna olla yön yli pakkasessa, nosta hyvissä ajoin sulamaan ja NAUTI (kera ystävien ja tuoreiden mansikoiden)!

 

Testihenkilöt ainakin tuntuivat tykkäävän tästä. Kommentoivat mm. kermatoffeen makuiseksi ja taisivat santsata parikin kertaa :) 

 

Mitähän makua sitä kokeilisi seuraavaksi? Turkinpippuria? Vadelmaa? Mangoa? Vain makumaailma rajana!

 

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.