Ladataan...
suljettu-blogi-teema

Asiat etenee nihkeän verkkaisesti, mutta kaikki hoituu aikanaan. Ranskaan aikovat: oikeastaan tarvitsette mukaan vain passin, kärsivällisyyttä ja luottokortin. Mun takaiskut ovat johtuneet lähinnä jälkimmäisimmän puutteesta.

Nanterre on Pariisin lähiö – vai mites tätä parhaiten kutsuis –, jossa ei ole yliopiston, 60-luvun kerrostalojen ja rakennustyömaiden lisäksi juuri mitään. Lähin marketti on yliopistolta seuraavalla juna-asemalla, ja suurin ihmiskeskittymä sitä seuraavalla, La Défensessa, joka on jo niin lähellä itse kaupungin rajaa, että sen keskipisteeltä La Grande Archelta näkee Champs-Élysées'n länsipään. Sunnuntaikävelyksi jees tuo kolme kilometriä kampukselta kuvan maisemiin.

Yllärinä asuntolahuoneessa ei ollut edes tyynyä, joten kalliiksi tulleen kauppareissun kruunuksi ostin halvimman punaviinin. La réalité de la résidence universitaire. Juontikaveri tosin vielä puuttuu. Ja internet. Ehkä saan kummatkin vielä yhdeksän kuukauden aikana.

Todellisuutta täällä ovat myös kotiovelle saattaville turvamiehille soittaminen juna-asemalta sekä metroasemilla rynkyt kädessä kulkevat nuoret solttupojat. Niitä en osannut ajatella Suomen puolella.

Ladataan...
suljettu-blogi-teema

Muutin helsinkiläisen lähiökimppakämppäni tavarat maaseudulle takaisin vanhaan huoneeseeni. Puhelinliittymä katkes tänään, eikä uutta kuulunutkaan tilalle. Täällä on wifi, mutta asuntolassa, johon torstaina muutan, on ilmeisesti just ja just kampuksen wifin ulkopuolella (miksi?!). Epätoivoinen googlaus paljasti vain arvioita asuntolan siisteyden ja mukavuuden tasosta (erittäin huono ja melko huono, paitsi jos saa tuurilla parvekkeellisen huoneen). Yllättäen kengät vievät matkatavaroista eniten tilaa, lakanoiden lisäksi tietenkin. Ehkä mukaan -merkittyjen vaatteiden kasa sängyn päällä on suurempi kuin todellaki messiin -vaatteiden pino matkalaukussa.

Oon tällä hetkellä vaan iso lätäköllinen epätoivoa. Eipähän ainakaan ole turhan suuria odotuksia tulevalle yhdeksälle kuukaudelle. Lienee hyvä – eihän pikku Pipin tulevaisuus loppujen lopuksi niin loistava ollut. Onneksi leivottiin eilen lapsuudenystävän kanssa hyvää kakkua. Ja Wikipediassa lukee, että David Guetta on vaihtoyliopistoni alumni – heti kakkosnimenä Sarkozyn jälkeen. Mua naurattaa.

Ladataan...
suljettu-blogi-teema

Tän hetken hoetuin sanonta: "eli joo, lopun aikoja elellään." Tasan viikon päästä olen Pariisissa, ja viime päivät oon elänyt kuin mulle olisi ennustettu viikko elinaikaa. Oon syönyt kolmen viikon sisään kolme kertaa ciapattan Gran Delicatossa. Leikkautin tukan takaisin hyvin lyhyeen malliin. Pesin äsken uunivuuan lähes kyynelsilmin hartaalla pieteetillä, sillä se joutuu viettämään seuraavan vuoden laatikossa. Koitan käyttää hyväksi kaikki tilaisuudet pitää kivaa kivojen ihmisten kanssa (tää on tosin pieni valkoinen vale – tänäänkin jään illaksi kotiin katsomaan Netflixiä ja luomaan tunnelmallista muuttokaaosta, vaikka vois ottaa vaikka uusinnan viimekeskiviikkoisesta reissusta kaikun terdelle, vaii...?). Suren kaikkia asioita, joita missaan sen takia, että oon 2300 kilometrin päässä.

Vaihtovuosi, hurjaa. Mulla on (luonnollisesti) vaihtoonlähtemisen mentaalinen checklist, jossa listaan kaiken, mitä haluan Suomessa vielä ennen lähtöä tehdä. Hedonistisen listan rinnalla on välttämättömien velvollisuuksien lista, josta voi olla hyötyä myös mun fellow vaihtareille:

Käy pitkä postitus- ja skannaussota vaihtoyliopistosi kanssa, kunnes kaikki vaikuttaa olevan kunnossa tai vaihtoehtoisesti saat käsinkirjoitetun viestin, jossa jostain syystä pyydetään puhumaan englannin laitoksen edustajan kanssa paikan päällä: check.

Panikoi vähäisestä kielitaidostasi ja ratkaise se katsomalla elokuvia, joissa puhutaan kohdemaasi kieltä: check.

Vaivu syvempään lähtöepätoivoon orientaatiotilaisuudessa, mutta piristy naurettavan paljon sieltä saamastasi pinkistä jumppakassista: check.

Jytää festareilla niin antaumuksella, että lähtöepätoivo hukkuu tanssimisen euforiaan ja pinkkiin jumppakassiin tulee reikiä: check.

Pidä tuparit, joihin kutsut kaikista parhaat tyypit sekä viime hetkellä tai kesken juhlimisen lisää ihania ihmisiä ja saa siellä lahjaksi yli kilo Fazerin sinistä ja melkein litra Jallua: check.

Koe voittaneesi lotossa, kun saat kuitin Erasmus-apurahastasi, joka on kuvittelemaasi suurempi: check.

Irtisano puhelinliittymä ja vaihda se 0,90e kuukaudessa maksavaan: check.

Tee tarvittavat ilmoitukset Kelaan ajoissa, mutta maistraattiin ja Postiin viikkoa ennen lähtöä: check.

Saa ilmainen ranskaksi käännetty virkatodistus seurakunnalta ja kiitä itseäsi siitä, ettet vuosi sitten eronnutkaan kirkosta: check.

Kirjoita vaihtoyliopistosi kansainvälisten suhteiden toimiston osoite moneen kertaan muistiin eri paikkoihin: check.

Käy vikan kerran lempiopiskelijaruokaloissasi ja huomaa falafelien olevan edelleen liian kuivia: check.

Irtisanoudu töistä ja osta työkamuille keksejä: check.

Osta pinkki matkapäiväkirja sekä starttaa vaihtariblogin kirjoittaminen: check.

Käy vielä kerran opiskelijabileissä ja tee lähtemätön vaikutus uusiin fukseihin: lauantaina Alinaan.

Pakkaa kamat ja muuta ne säilöön: sunnuntaina.

Pages