13 sekalaista ajatusta 21 tunnin lentomatkasta

Suoraan Soulista

 

1.     Lentokentälle lähtiessä taksi tulee aina liian nopeasti. Aina.

2.     Astuessani sisään Helsinki-Vantaan liukuovista ja nähdessäni lähtötaulun, tajuan kuinka monessa maassa haluan vielä käydä ja ymmärrän, etten välttämättä ehdi nähdä kaikkea vaan pitää tehdä valintoja.

3.     Aina kannattaa käydä ostamassa lentokentän Alepasta kolmioleipiä ja omenia ennen lentoa mutusteltavaksi. En halua ostaa niitä kymmenen euron riistopatonkeja, joita on saatavilla turvatarkastuksen jälkeen.

4.     En edelleenkään löydä tax-freesta mitään ostettavaa, vaikka kalliita hajuvesiä on kiva tuoksutella.

5.     Vaikka matka jännittäisi etukäteen, turvatarkastuksen jälkeen olo tuntuu luontevalta ja miettii miksi ei viettäisi vielä enemmän aikaa lentokentillä.

 

 

6.     Manchesterin lentokentällä henkilökunnan vanhemmilla brittiherrasmiehillä on pilkettä silmäkulmassa ja hyvää tilannehuumoritajua. Ja on se aito brittiaksentti vaan niin charmanttia!

7. Hong Kongin lentokentällä väsyttää kuin karaokejuontajaa baarin tahmaisina pikkutunneilla, mutta päivää (vai onko aamu, yö, ilta?) piristää pienen pojan vilpitön riemu, kun hän saa irrotettua yhden jonotuskaistoja merkkaavista kuminauhoista. 

8.     Kärsin niskatyynykateudesta. Katselen kaihoisasti pehmeän näköisiä, ergonomisia niskatyynyjä, jotka keikkuvat huolettomasti ihmisten käsimatkatavaroiden päällä. Oma puhallettava halpistyynyni pysyy surullisena myttynä reppuni pohjalla koko lentomatkan ajan.

9.     Pitkien matkojen leffavalikoimaan on huolellisesti valikoitu elokuvia, joita voi kuvata sanoilla ”ok” ja ”kyllähän tuon nyt katsoi”. Koskaan en muista lennolla nähneeni elokuvaa, joka olisi säväyttänyt. Ehkä tarkoituksena on suojella matkustajia liian rajuilta tunnevaihteluilta.

10.     Välilaskulla kannattaa rynnätä siihen ensimmäiseen vessaan, jonka näet koneesta tullessasi. Et tiedä, milloin seuraava mahdollisuus koittaa jos mietit, että kyllähän niitä vessoja on joka nurkalla. Kaikella rakkaudella vaan Manchesterin kentälle 10 minuutin välein kulkevine lentokenttäbusseineen. Eli carpe diem. 

11. Taivas pilvien yllä pääsee aina yllättämään kauneudellaan. Ja pääsee näkemään, että kyllä siellä Suomen yllä roikkuvien räntäpilvienkin yläpuolella on sinistä taivasta.

 

 

12. Parasta unilääkettä on kuunnella leffaa ja nukahtaa näyttelijöiden puheensorinaan. Tällä kertaa tempun teki Steve Jobs –elokuva.

13. Silti lentokoneen penkit on suunniteltu henkilöille, jotka osaavat nukkua selkä kyttyrässä, niska kyyryssä ja kuola poskella. 

 

Muistossani lentomatka Helsinki-Manchester-Hong Kong-Ho Chi Minh City.

 

Kommentoi