Couple combo- korealaisesta parisuhdekluuttuurista

Suoraan Soulista

 

Korealainen söpöstelyparisuhdekulttuuri on omalla tavallaan ihan suloista, mutta myös ah niin ärsyttävää. Palveluja on kahta luokkaa: niitä, jotka ovat kaikille suunnatut ja romanttiset kahden hengen paketit.  Esim. Namsan towerin näköalatornissa ja elokuvateattereissa myydään comboja, joihin kuuluu yhteiset popparit ja yksi iso limu, ja leffassa voi vielä saada kahden hengen sohvan kuherteluun. Katukuvassa taas näkee yhden länsimaalaisen silmiin oudoimmista ilmiöistä: pariskunnat pukeutuvat täysin samanlaisiin vaatteisiin. Jotkut pariskunnat pystyvät sen verran kätkemään intoaan omasta murusestaan, että valitsevat vain toisiinsa sopivat t-paidat – ok. Mutta sitten kun mennään sille asteelle, että molemmilla on samat addun tennarit, mustat revityt farkut, raidallinen t-paita sekä samaa sinisen sävyä olevat farkkutakit niin en voi ymmärtää. Tosi kiva kun olette löytäneet toisenne, mutta onko rakkaus sitä että saa poika/tyttöystävänsä näyttämään klooniltaan?

 

                                                   

Juttelin kerran yhden korealaisen tytön kanssa ja hän sanoi, että Koreassa kaikki nuoret haluavat olla parisuhteessa. Se tuntuu olevan samanlainen meriitti kuin opiskelu huippuyliopistossa ja yksi virstanpylväs matkalla yhteiskunnan hierarkiassa ylemmälle tasolle. Parisuhteessa oloa myös juhlitaan säännöllisesti. Kun Suomessa ollaan korkeintaan totuttu juhlistamaan vuosipäivää niin korealaisillehan tämä ei riitä, vaan ensimmäisen kerran juhlitaan sadatta päivää yhdessä. Ja siitä eteenpäin 200. päivä yhdessä, 300. päivä yhdessä, 500., 1000…. Logiikkaa en täysin ymmärrä. Sadas päivä on myös siitä erityinen, että silloin voidaan ostaa ”pariskuntasormukset”, mitä ei pidä sekoittaa kihlasormukseen niin kuin minä aluksi menin erehtymään.

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta naiset ostavat lahjoja miehilleen, ja tästä kuukauden päästä vietetään ”White Day:ta”, jolloin miehet ostavat kalliimmat vastalahjansa naisilleen. Jos olet sinkku, niin älä toki lannistu, koska sinullekin on oma päiväsi varattuna – ”Black Day”! Tätä päivää korealaiset sinkut ”juhlistavat” kerääntymällä yhteen, pukeutumalla mustiin ja syömällä mustia nuudeleita.

Että niin hilpeänä asiana sinkkuna olo nähdään Koreassa.

 

 

Kuvat: 

1. Täältä

+ Lisää kuvia korealaisesta pariskuntamuodista

2. Täältä

3. Täältä

 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Voi apua! :'D Just eilen kävin keskustelua aiheesta "on parmepi olla sinkku kun huonossa parisuhteessa" ts. ei kannata kenen tahansa kanssa alkaa vaan, jotta voisi sanoa seurustelevansa. On meillä kulttuurieroja!

Anita E
Suoraan Soulista

Koreassa seurustelu on kovin muodikasta ja uskon, että paineet löytää seurustelukumppani ovat ihan hirveät verrattuna Suomeen. Vaikea kuvitella, että meillä sinkut viettäisivät huhtikuussa Mustaa päivää, syöden mämmiä ja mustaamakkaraa, kyytipoikana salmari ja päällä mustat vaatteet :D Toisaalta voisi istua hyvin slaavilaiseen melankoliaan. 

Kommentoi