Vain saarielämää Phu Quocissa

 

img_9948.jpg

 

Hups, Ho Chi Minh City jäi taakse jo kolme päivää sitten, enkä ole vielä ehtinyt tänne hehkuttamaan miten iloinen olen, että olemme laskeutuneet 100 x kivemmalle Phu Quocin saarelle. On kivempi näinpäin, että ensin olimme suurkaupungin kaaoksessa, josta saavuimme saaren leppoisalle maaperälle kuin niin, että olisimme ensin täysin rentoutuneet saarella ja lopuiksi päiviksi menneet HCMC:yn keräämään stressipurnukat täyteen liikenteen melua.

 

img_9967.jpg

 

Olemme Phu Quocissa yhteensä kahdeksan päivää eli viisi vielä siintää edessäpäin. Majoitumme Duong Dongin kaupungissa, joka on saaren keskusta. Guesthousemme Ngan Giang sijaitsee kävelymatkan päästä Night Marketista (vähän liikaa ihmisiä, mutta hyviä rullajäätelöitä) ja muista ravinteleista. Ja miten ihanan hiljaista on öisin hotellihuoneessa… Arvostan kyllä tuon Horn Cacofony Mass Chaos Cityn jälkeen.

 

img_9955.jpg

 

Long Beachille on noin 500 metrin matka, mutta tuo rantaluikero on kaikkiaan 20 km pitkä! Ennakkoepäilyksistämme huolimatta Long Beach yllätti iloisesti sillä ranta oli kaiken kaikkiaan siisti, vedessä ei ollut hirveästi roskia ja ihmisiäkin tuntuu olevan väljästi.  Ei siis pelkoa siitä, että joutuisit parkkeeraamaan pyyhkeesi postimerkin kokoiselle vapaalle pläntille. Uskoisin, että rannan resortit pitävät huolta, että heidän arvon vieraansa eivät joudu astelemaan roskien seassa. Toinen pää rannasta on vielä tutkimatonta avaruutta, mutta Night Marketin päädystä voin tämän sanoa. Hiekka on kullankeltaista, palmut reunustavat rantakaistaletta ja vesikin melko kirkas sekä merivesi lämmintä.

 

img_9880.jpg

 

Mitä voit odottaa tältä saarelta? Melko paljon vietnamilaisia turisteja, niin tuoretta seafoodia että se sätkii altaassa, palmuja, pitkää hiekkarantaa ja leppoista saaritunnelmaa. Hieman mannerta korkeampia hintoja (ainakin Ho Chi Minhiin verrattuna), herkullista ruokaa (ruosta voisi kirjoittaa oman postauksen) ja leppoista saaritunnelmaa. Aurinko on paahtanut joka päivä lahjakkaasti, mutta mereltä tuleva kevyt tuulenvire pitää rannalla huolen siitä, ettei tule tukalan kuuma. Snorklailu, rannalla loikoilu ja syöminen muodostavat vaativan aikataulun, jonka lisäksi pitäisi ehtiä levittämään aurinkorasvaa olkapäihin. 

Ai et mie tykkään tästä saarielämästä. 

 

img_9964.jpg

 

Kaikki kuvat Long Beachilta

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *