Ladataan...
Suossa

Joku jossain todellisuuden tuolla puolen

ajattelee yhä, että minä olen se Lovely Girl.

 

Vaikka todellisuuden tällä puolen

olen ylipainoinen, nalkuttava akka.

 

Hän tuskin itsekään on enää Brad Pitt,

mutta minun silmissäni, sitä juuri.

Minun elämäni Brad.

Tavoittamaton.

Mutta kuvitelmissani minulle, juuri se oikea.

Ladataan...

Ladataan...
Suossa

Välähdyksiä elämästäni kun taustalla soi Maija Vilkkumaa:

-Syksy 1999. Opiskelujen aloitus, asuntolaelämää, ihan pihalla kaikesta. Soundtrack: "Joo sä oot mun ystävä, esittelet mulle tyyppejä ja kerrot miten ne mua kommentoi, niin julmasti jotkut voi, sä tajuat mun kyyneleet." Kylmä ja koti-ikävä.

-Talvi 2001. Olen juuri palannut kotiin monen kuukauden työharjoittelusta ulkomailta. Sinne jäi sydän pantiksi ja sielu repeytyi riekaleiksi. Makaan kaverin kämpän lattialla, en kestä olla yksin. Soundtrack: "Niin kuin syntyvä oppii hengittämään, yhtä varmasti sinutkin hyllytetään. Ja sä tappelet vastaa ja potkit ja lyöt. Silti yksin huudat sun yöt." Kylmä ja kurkkua kuristava ikävä.

-Huhtikuu 2003. Taas mennään. Makaan yön Tukholmassa, Skavstan lentokentän betonilattialla. Ajan sisään Maijan uusimman levyn, ihanan, keltakantisen. Soundtrack: "Onko vaikeaa, ahaa, ei susta huomaa."

-Toukokuu 2005. Ulkomaat. Sylissä maailman ihanin vauva, nyrpeä ilmeinen peikkolapsi. Itse tehty. Ystävä Suomesta tulee kylään, tuliaisinaan porontalja peikkolapselle ja uunituore Maijan albumi minulle. Ystävän poikaystävä oli nukkunut porontaljan päällä Lontoon lentokentällä yön. Oli kerännyt katseita. Soundrack: "Mut jos osaisin olla kuin ihmiset on jos osaisin olla hyvin. Niin me yhdessä soitaisiin niin kuin soi soinnuista syvin." Näihin häviäviin onnen tunteisiin sopii suomalainen angsti. Että säilyy elämässä balanssi.

Sitten koitti pitkä ja pimeä keskiaika. En jaksanut Maijaa. Ääni riipi korvaa ja vanhat biisit nostivat ahdistavia muistikuvia. Maijakin ilmeisesti kyllästyi minuun, luovutti ja jäi tauolle. Kunnes:

-Syksy 2015. Vain Elämää nostaa vanhan Maija rakkauden taas pintaan. Mahtava ääni, mahtipontiset sävelmät ja Suomen musiikkihistorian osuvimmat lyriikat. Soundtrack: "Vielä sinun vuokses jään vaik totuutta ja tehtävää täällä pelataan ja soitetaan vain humppaa. Vaalealla tytöllä on lenkkitossut sylissä se varmaan luulee se saa miehen jos se jumppaa." Enää ei ole kylmä. Ei ole ikävä ketään tai mihinkään. Vaalea tyttö innostuu jumpaamaan. Jos vaikka sais sen miehen.

Ladataan...

Ladataan...
Suossa

Paniikkipäätöksen saattelemana

matkalaukun rattaat jyrisevät kivikkoiseen tiehen.

Kaiho toive sisimmässäni

ettei tarvitsisi lähteä.

 

Kunpa joku olisi tuolloin minulle kertonut,

että itseään ei pääse pakoon.

 

Kunpa tuolloin olisin pysähtynyt kuuntelemaan,

kun joku yritti kertoa.

Ladataan...

Pages