Tunnetko tonttuja?

”Aika oli pysähtynyt. Luonto ympäröi meitä, syleili meitä kuin lämmin meri. Me olimme painottomia, me olimme iättömiä, me tiesimme kaiken mikä oli ammoin unohtunut. Tontut olivat antaneet meille täksi yöksi tonttujen ominaisuudet. Me kuulimme puiden hengityksen, pensaiden kuiskeen, sammaleen muminan, me kuuntelimme vuosisatojen takaisia salaisia tarinoita. Me sulauduimme yhteen maan jokaisen elävän solun kanssa, me aistimme kaikki ulottuvuudet, meidän mielessämme vallitsi rauha ja tasapaino. Tällainen on luonto, jos te pysytte sille uskollisina.” (Huygen 1976, luku 9).tontut_0.jpg

Meillä Suomessa on elänyt ja elää edelleen tonttupopulaatioita, mutta näiden määrä on kuitenkin koko ajan vähentymässä. Suurin syy tonttujen vähenemiseen on ihmisen yhä kiihtyvä modernisaatiokehitys, mikä tarkoittaa sekä kaupungistumista ja luonnontilaisen ympäristön häviämistä. Sama kehitys on myös aiheuttanut sen, että ihmisten kyky ja halu havaita tonttuja on heikentynyt.

Tässä muutama fakta metsätontusta:

– Tontut ovat elämänsä parhaassa kunnossa noin 275 vuoden iässä. Metsätonttu elää keskimäärin 400 vuoden ikään.

– Metsätontun tärkein tuntomerkki on täyshuopainen hiippalakki.

– Tonttujen tärkeimpiä taitoja ovat kyky tiedottaa telepaattisesti pitkien matkojen päähän, sään ennustaminen, taikavarvun täydellinen hallinta sekä samanlainen suuntavaisto kuin muuttolinnulla tai kirjekyyhkyllä.

– Myös tontut solmivat avioliittoja. Vihkiminen tapahtuu aina täydenkuun aikaan ja on yksinkertainen toimitus, jossa luvataan toisille ikuista uskollisuutta. (Huom! Jos kuu vihkimisen aikana menee pilveen, kaikki toimitukseen osallistuvat panevat päähänsä erityisen lakin, josta riippuvan harson kiiltomadot ovat tehneet valoa hohtavaksi muutamaksi tunniksi. Tontut saavat käyttää näitä lakkeja vain juhlatilaisuuksissa, sillä ne rasittavat ankarasti kiiltomatoja.)

 

Hyvä lukijamme, tontut haluaisivat saattaa ihmisten tietoon erityisesti sen, kuinka nykyihmisestä on tullut suoranainen luonnon vastavoima, mikä tuottaa tontuille suurta työtä ja vaivaa. Tässä tonttujen viesti sanatarkasti:

”Te olette alistaneet vaistonne älynne valtaan, mikä on järjettömyyden riemuvoitto. Vaistolle on annettava takaisin oma arvonsa, luonnon tasapaino on palautettava ja valtaan pyrkimistä on vältettävä. Sillä kaikki paha maan päällä johtuu vallan tavoittelusta. Sen kai tiedätte yhtä hyvin kuin mekin.”

– Tontut

Nämä faktat ja terveiset on poimittu Wil Huygenin Suuresta taskutonttukirjasta (WSOY, 1990)

 

Huom! Onnekas ja sieluntilaltaan vastaanottavaiseksi virittynyt henkilö voi tänäkin päivänä havaita tontun. Tässä kännykkään tallentunut kuva; tuntomerkkien perusteella kyseessä nuorehko, korkeintaan satavuotias metsätonttu. Havaittu Etelä-Suomen alueella.

metsätonttu metsässäKuva: Terttu K.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *