Trans-Siperia 5 x TO DO

Seuraava Venäjän matka lähestyy jo 2,5 viikon päässä, joten matkajutut pyörii jatkuvasti mielessä. Kokosin omista kokemuksistani oppineena hieman erilaisen to do -listan vinkiksi Trans-Siperian matkaa suunnitteleville. Täältä löydät aikaisemman postaukseni kyseisestä junamatkasta.

10366060_10204068987869186_9160427763755272451_n-001.jpg

1. TEE STOPPI JOSSAKIN TUNTEMATTOMASSA KAUPUNGISSA. Keskity vaan haistelemaan Siperian tunnelmaa ilman mitään paineita nähtävyyksistä. Omsk – tehdaskaupunki, josta en tiennyt mitään ja jossa ei turistille oikeasti ole mitään – osoittautui oivaksi kokemukseksi, kun annettiin vaan taksiskuskin viitoittaa tie paikalliseen kuppilaan ja tutustuimme paikallisiin, jotka eivät olleet koskaan nähneet suomalaista.

2. VARAA MAJOITUS ETUKÄTEEN. Siperiassa, ainakaan Omskissa ja Irkutskissa, hotelleja ei todellakaan ole kuin sieniä sateella, että niihin vain törmäisi kun poistuu junasta. Kello 5 aamuyöllä pimeässä keskellä Venäjää ei ole mukavaa etsiä hotellia. Nimimerkillä edes paikallinen koiranulkoiluttaja juna-aseman lähistöllä ei tiennyt yhtäkään hotellia kaupungissa, mutta pari puhelua soiteltuaan viitoitti meille tien toiselle puolelle kaupunkia olevaan hotelliin (joka toisaalta osoittautui varsin hyväksi). Alla olevaa tietä mentiin kyseiseen hotelliin – tosin kuva otettu vasta päivällä, joten voitte vain kuvitella, millaista oli seurata tuntematonta koirankusettajaa pimeällä aamuyöllä tollaisessa paikassa. 😀

Näyttökuva 2016-12-22 kello 20.26.13.jpg

3. VARAUDU KORKOKENGILLÄ. Kyllä, korkokengät mukaan Siperiaan, ainakin jos mielit piipahtaa paikallisessa yökerhossa. Minut käännytettiin keskellä Siperiaa yökerhon ovelta pois UGGit jalassa. Lisäksi suosittelen varaamaan läpsyt mukaan, junan lattiat ovat aika sontaisia.

4. VIETÄ VLADIVOSTOKISSA VÄHINTÄÄN PARI PÄIVÄÄ. Vladivostok, tuo Japaninmeren helmi. Matkustin 10 vuorokautta junalla viettääkseni 12 tuntia tuossa Venäjän San Fransiscoksikin tituleeratussa kaupungissa – iso virhe! Tänne haluaisin ehdottomasti palata ja tosiaan suosittelen sinne varattavaksi ainakin pari päivää. Kaupungissa oli tosi jännä fiilis, paikka oli aivan omanlaisena eikä ollenkaan stereotypinen venäläinen kaupunki.

5. TUTUSTU JA LUOTA (TERVEELLÄ JÄRJELLÄ) PAIKALLISIIN. En törmännyt matkalla yhteenkään huijariin, vaan äärimmäisen ystävällisiin ja suomalaisista kiinnostuneisiin paikallisiin. Tästä ei ole faktatietoa, mutta luulisin rikollisuuden ja turistien ryöstöbisneksen keskittyvän enemmän Pietariin ja Moskovaan, joissa turisteja on paljon, kuin kaupunkeihin, joissa ei koskaan käy kukaan ryöstettävä.

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *