Aamupalalla / At the breakfast table
Tässä on ollut kaikenlaista pientä harmia ja vastoinkäymistä joten päätin tänään aamulla että tarvitsen jotain tasoittavaa* itseni ja maailman väliin. Tasoittava aamupala sai olla munakokkelia pehmeällä vuohenjuustolla ja isolla määrällä lempeästi sipulille maistuvaa ruohosipulia.
*Ei alkoholia vaikka tömpsykin olisi kelvannut.
Munakokkeli vuohenjuustolla ja ruohosipulilla
yhdelle
Vispaa 2 kananmunaa ja 2 rkl maitoa tai kermaa sekaisin kulhossa, mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Voit tehdä munakokkelin paistinpannulla tai kattilassa, itse käytän pinnoitettua kattilaa helpon tiskattavuuden takia.
Lämmitä ruokalusikallinen voita tai öljyä kattilassa keskilämmöllä ja kippaa munaseos kattilaan. Anna levähtää muutaman sekunnin tai kunnes näet munien alkavan hyytyä ja ota puuhaarukka käteen. Pyöräyttele munaseosta rikki ja tarkkaile samalla kypsyysastetta; munakokkeli on katala kaveri joka muuttuu muutamassa sekunnissa täydellisen kosteasta ärsyttävän kuivaksi. Munaseoksen ollessa vielä kosteaa, sekoita mukaan pari ruokalusikkaa pehmeää vuohenjuustoa ( esimerkiksi Chavroux) ja nosta pannu pois lämmöltä. Sekoita loppuun ja annostele lautaselle, ripotellen päälle niin paljon hienonnettua ruohosipulia kuin siedät. Nauti kevyesti tytisevästä kaveristasi hitaasti.
*Puuhaarukka, lautanen ja pannunalunen valmiina. Pieleen menee jos kokkeli on tuloillaan ja kapustaa etsiessä vierähtää monta sekuntia.
*Herkullista paahdetulta maalaisleivältä.
*
There have been this and that and I really needed something nice and soft and comforting this morning. So I made scrambled eggs with soft goat cheese and chives. Perfect when soft and wobbly.