Keväiset muffinssit / Lemon meringue cupcakes
Nämä sitruunaiset ja marengilla silatut muffinssit ovat ilahduttavia pikku kavereita, varsinkin kun osuu marengin alla odottavaan, valuvaan sitruunasydämeen. Nautitaan ehdottomasti viileinä jotta maut ehtivät tekeytyä, malta siis mielesi kun ne tulevat uunista.
Voit ostaa reseptissä käytettävän lemoncurdin valmiina tai tehdä sen itse. Jos valmistat tahnan itse, lemoncurd kannattaa tehdä ensimmäisenä valmiiksi, jotta se saa jäähtyä rauhassa muffinssien teon aikana.
Sitruunamuffinssit marengilla
12 pientä muffinssia
2 dl maitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
3,5 dl vehnäjauhoja + ripaus suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
100 grammaa pehmeää voita
Napsauta uuni 180 asteeseen. Vaahdota sokeri ja voi ilmavaksi, lisää sen jälkeen kananmunat yksitellen vispaten ne taikinaan. Sekoita mukaan maito ja turkkilainen jogurtti. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa toisiinsa ja sekoita jauhoseos muutamassa osassa mukaan taikinaan. Jaa taikina 12 muffinssiksi, voit käyttää makusi mukaan paperisia muffinssivuokia tai peltiä. Työnnä muffinssit uuniin ja paista 15 minuuttia tai tarvittaessa enemmän. Tarkkaile muffinssien kypsymistä, kun muffinssit alkavat olla vaaleanruskeita ja sormella koskettaessa kiinteitä, ne ovat valmiita.
Lemoncurd
5 keltuaista
2 sitruunan kuoriraasteet
3 sitruunan mehut
2 dl sokeria
Ripaus suolaa
100 grammaa suolatonta voita
Sekoita keltuaiset, sitruunan mehu ja kuori sekä sokeri sekaisin paksupohjaisessa kattilassa. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Laita levy keskilämmölle, ota käteen puinen lusikka ja sekoita seosta sen kuumentuessa ja paksuuntuessa koko ajan. Älä anna kiehahtaa. Kun seos alkaa paksuuntua ja jää kerroksena lusikan toiselle puolelle, curd on valmis. Siivilöi purkkiin jos haluat täysin sileää tahnaa. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.
Marenki
Vatkaa 3 munanvalkuaista vatkaimella vaahdoksi, kunnes vaahtoon muodostuu kiinteitä ’huippuja’ Lisää joukkoon 2,5 dl tomusokeria lusikallinen kerrallaan vatkaten samalla koko ajan, kunnes kaikki sokeri on sekoittunut marenkiin ja se on muuttunut kiiltäväksi. Kaavi marenki lastalla pursotinpussiin tai voit myös lusikoida marengin vapaamuotoisesti muffinssien päälle.
Kokoaminen
Kaiverra pala jäähtyneiden muffinssien päältä pois ja lusikoi muodostuneeseen koloon noin 2 tl lemoncurdia. Pursota/lusikoi marenki muffinssien päälle ja viimeistele marengit joko uunissa tai tohottimella. Jos paistat marenkeihin väriä uunissa, pistä grillivastukset täysille ja uunin ollessa valmis, aseta muffinssit grillivastusten alle noin 5 minuutiksi tai kunnes marenki on ruskistunut.
*
I had an urge to bake something and that’s how these lemon meringue cupcakes came to life. Sweet and tangy at the same bite.