Aamupalalla + fiilistelyä
Tällä kertaa Aamupalalla-sarja on vähän erilainen. Julkaisin viime vuonna samoihin aikoihin alla olevan kuvan paistetuista nektariineista ja kreikkalaisesta jogurtista. Kyseessä on ehdoton lempparini, halusin siis jakaa sen teille uudestaan koska nektariinit ja syreenit ovat minusta juuri nyt parasta mitä maailma tarjoilee.
Tarkkaa ohjetta minulla ei ole ja näin kesällä muutun entistä huolettomammaksi ja jätän tarkat määrät odottamaan kylmempiä säitä. Puhun siis kourallisista, hyppysellisistä, ropsauksista, sirottelusta ja sen sellaisista.
Tarvitset vain hiukan ylikypsiä hedelmiä, jotka paistetaan pannussa voin ja ruskean sokerin kanssa, kunnes niistä purskahteleva mehu sekoittuu herkulliseksi liemeksi. Sokeria tarvitaan ihan vain se hyppysellinen. Tahmeat, makeat hedelmät nautitaan viileän kreikkalaisen jogurtin kera. Nyt tänä vuonna varmaan maustaisin jogurttini (taas kerran) ruusuvedellä mutta kokeile myös vaniljaa, sitruunaa tai vaikka yrttejä kuten minttua tai sitruunamelissaa.
Voisin syödä näitä myös iltapalaksi. Varsinkin nyt kun ilma yöllä on sakeaa, syreenilla tuoksutettua parfyymiä. Linnutkin laulavat eri tavalla – vai pistääkö lämmin ilma pääni hiukan pyörälle. Muutun näillä keleillä ja fiiliksillä yleensä hiukan melankoliseksi ja kuuntelen Miles Davisia ympäri vuorokauden.
Loput aamupalat löydät tämän linkin takaa. Jos vaikka haluaisitkin leipoa jotain ja et ole niin hövelillä tuulella kuin allekirjoittanut.
*
For breakfast I serve you some lilacs (in a vase) and nectarines poached in butter and a little brown sugar. Serve with tangy Greek yogurt and enjoy the summer – both mornings and nights.