Lämmintä fetaa ja tomaattia / Warm feta with tomatoes

tomaatit_suvisurlevif.jpg

 

Nappasin kuvan tomaatit tänään torilta ja ne vaativat minua tekemään jotain simppeliä ja nopeaa. Minulla oli jääkaapissa paketti kreikkalaista vuohenjuustofetaa ja tuoreita yrttejä äidin puutarhasta. Nappasin arkin leivinpaperia ja asettelin siihen kasan yrttejä, (oreganoa ja ruohosipulia, kuivattu oregano ja minttu ovat myös suositeltavia jos ei tuoreita löydy) iskin fetan niiden päälle, lorottelin päälle hiukan oliiviöljyä, teelusikan hunajaa ja ropsaisin pintaan vastarouhittua mustapippuria. Käärin koko komeuden pieneksi paketiksi ja pistin uuniin 225 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Suikaloin ihanat tomaattini* ronskeiksi viipaleiksi vadille ja murustelin kuuman ja tuoksuvan fetajuuston liemineen niiden päälle. Lisää tuoreita yrttejä, pieni loraus oliiviöljyä ja avot. Parasta hyvän maalaisleivän kanssa tai lisäkkeeksi vaikka grillatulle lihalle tai kalalle.

*Tomaatit tulee tarjota huoneenlämpöisenä. Jos pistät ne suoraan jääkaapista tarjoiluvadille, maku on poissa. Säilytän omat tomaattini aina pöydällä, jossa ne kypsyvät ja makeutuvat hiljalleen. Ja ovat muuten kauniita katsella. Siis ei tomaatteja jääkaappiin.

*Yksinkertainen ruoka = parhaat raaka-aineet. Raa’at tomaatit, mauton feta ja oliiviöljy – mikään ei maistu miltään. Tee tätä siis kun pääset käsiksi hyvään fetaan ja makeisiin tomaatteihin. Voit myös sekoittaa erilaisia tomaatteja keskenään, kirsikka- ja terttutomaatit ovat yleensä makeita.

*

I made warm feta with tomatoes. I used herbs (oregano and chives) to make a ’bed’ for feta and added a little honey, olive oil and black pepper and roasted the little packet made from parchment paper until the cheese was warm and the herbs were wilted – about 15 minutes in 225 C. Then I crumbled the warm feta over diced tomatoes, added in more fresh herbs & olive oil and served with a good bread. Simple summer cooking.

 

feta_suvisurlevif.jpg

feta1_suvisurlevif.jpg

tomaattifetasalaatti_suvisurlevif.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.