Aamupalalla / At the breakfast table
Olen touhaillut lähiaikoina kaikenlaista niin, että en ole ehtinyt omistautua keittiöhommille niin kuin haluaisin. Tuloksena on nolla ruokakuvaa ja varsin äksy vatsa. Tänään kaiken kiireen keskellä muistui mieleen se aamupalasarja. Voi helkkari, ajattelin mielessäni ja mietin mitä haluaisin syödä aamupalaksi. Mieleni teki jotain raikasta joten päätin yhdistellä kurkkua, vesimelonia, tuoretta minttua, papaijaa ja limen mehua smoothieen. Nämä kaikki raaka-aineet ovat erikseen lemppareitani mutta voi mikä moka oli surauttaa ne yhteen ja vielä huoneenlämpöisenä. Tuloksena oli makujen kakofonia, joka ei silti maistunut oikeastaan miltään ja haaleanruskea, samea smoothie oli kyllä keittiöhistoriani rumin tekele.
Tästä päädyin miettimään aamupalajuttujeni lähtökohtia ja tuumasin että pitääkö sitä aina yrittää vääntää jotain erikoista ja ihmeellistä. No ei pidä! Ja mitäkö haluaisin juuri nyt syödä aamupalalla? No jotain simppeliä, turvallista ja herkullista, se raikkaan kaihoaminen katosi ällösmoothieni mukana. Esimerkiksi:
Hyviä, auringon kypsyttämiä tomaatteja mielellään paahdetulla leivällä. Sipaisu voita, pari ohutta tomaattiviipaletta ja ripsaisu sormisuolaa päälle.
Leipää pehmeällä briellä ja aprikoosihillolla. Tai näin kesällä tuoreilla aprikooseilla.
Hyvää kahvia kera raastetun muskotin.
Simppeliä munakokkelia.
Mansikkamaitoa. Jääkylmää maitoa, ripaus sokeria ja viipaloituja mansikoita. Tämä pitäisi ehdottomasti nauttia ulkona.
Kypsiä hedelmiä ja marjoja.
*
Today I made the ugliest and yuckiest smoothie to date. This made think about how much you can mess with food without ruining them. I mean there are those classic dishes and they are good as they are. I am talking things like ripe, juicy tomatoes on toast with some salt flakes; good bread with brie and apricot jam or maybe fresh apricots; coffee with grated fresh nutmeg and time to really enjoy it; simple scrambled eggs made with love and care; strawberry milk which is a finnish summer tradition made with cold milk, fresh strawberries and some sugar. And so on.