Aamupalalla /At the breakfast table

apricottartine_suvisurlevif.jpg

 

Aprikooseja kuvaillaan aina hunajaisiksi, täyteläisiksi ja ihanan makeiksi. Niin ne varmaan jossain syntysijoillaan ovatkin mutta täällä Suomessa saatavat aprikoosit ovat aina varsin kirpakoita. Minua se ei haittaa jos syön niitä sellaisenaan mutta nyt auttelin aprikoosien makua hiukan syvemmäksi hunajan avulla. Aprikoosien väri houkuttelee minua aina kun näen niitä jossain, nämä tarttuivat mukaan tänään torilta.

Pese ja viipaloi aprikoosit (poista kivi keskeltä). Tipauta viipaleet paksupohjaiseen kattilaan, lisää mukaan pari ruokalusikkaa vettä ja ruokalusikallinen hunajaa sekä pari kokonaista kardemumman kotaa murskattuna. Kuumenna levy kuumaksi ja kypsennä aprikooseja 5-10 minuuttia poreilevassa nesteessä, kunnes neste vähenee ja muuttuu siirappimaiseksi. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hetken.

Tarjoile aprikoosit paahdetun leivän ja pehmeän vuohenjuuston kera. Muista napata kardemummat pois seasta, ne ovat ikäviä hampaisiin osuessaan.

Pääset muuten näppärästi käsiksi aamupalapostauksiin blogin sivupalkista löytyvästä aamupalalla-kuvasta. Klikkaus vain ja resepteihin kiinni.

*

These are my morning apricot tartines with soft goat cheese and toasted bread. I poached apricot slices with 2 tablespoons of water and 1 tablespoon of honey until the liquid turned syrup, about 5-10 minutes in high heat. I also tossed in a couple cardamom pods crushed, I really love their warm taste and scent.

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.