Syyskuun lempisalaatti / Favorite salad right now

lohiomenasalaatti_suvisurlevif.jpg

 

Ikkunalaudalla nököttää tämän hetken lempisalaattini. Sain idean kun näin vanhempien luona käydessäni Me-lehdessä reseptin, johon tuli graavilohta, omenaa ja rakeista sinappia. Tein tästä oman versioni, joka sisältää kylmäsavustettua lohta, omenaa ja fenkolia. Salaatti on aika kirpeä, mutta pehmeä, savuinen lohi ja ohuen ohueksi viipaloidut fenkolisuikaleet komppaavat kirpakoita aineksia varsin mukavasti.

Syyssalaatti omenalla, fenkolilla ja lohella (kahdelle)

2 keskikokoista kiinteää omenaa
1 fenkoli
Muutama siivu kylmäsavustettua lohta
Vihreää salaattia
1 sitruuna
1 rkl rakeista sinappia
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl sokeria
Ripaus suolaa

Voit halutessasi lisätä annosten päälle fenkolin lehtitupsuja ja rosépippuria.

Poista fenkolista kanta ja siivuta se joko veitsellä tai mandoliinilla niin ohuiksi viipaleiksi, kuin saat. Kätevä tapa on napata kiinni fenkolin varsista ja vetää terävää veittä kevyesti fenkolin pintaa vasten, jolloin saat ohuita viipaleita. Laita fenkolin viipaleet kulhoon jääveteen, jotta ne rapsakoituvat ja eivät pääse tummumaan.  Poista kodat omenoista ja viipaloi ne myös ohuiksi viipaleiksi. Omenan kellastumisen voit estää lisäämällä viipaleet kulhoon, puristamalla mukaan sitruunan mehua ja sekoittamalla viipaleet huolellisesti mehussa, sitruuna estää tummumisen.

Sekoita kastikkeen aineet: lisää kulhoon sinappi, tiraus sitruunamehua, sekä suola ja sokeri. Vatkaa mukaan (vispilällä tai haarukalla) oliiviöljy ohuena norona ja jatka vatkaamista, kunnes kaikki ainekset muodostavat paksun kastikkeen. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria. Kastikkeen ei ole tarkoitus olla ihan älyttömän kirpeä, koska sitruunalla terästetyt omenat tuovat jo kirpeyttä salaattiin. Kauho fenkolit pois vedestä, kuivaa ne ja sekoita kastike fenkolien joukkoon hiukan hieroen ja runtaten, jotta fenkolin rakenne pehmenee.

Kokoa salaatti. Annostele alimmaiseksi muutama lehti lempisalaattiasi (tai salaattien sekoitusta), annostele päälle kourallinen omenoita, kourallinen fenkolia ja aseta 2-3 palaa kylmäsavustettua lohta mukaan. Koristele fenkolin lehtitupsuilla ja rosépippurilla ja annostele tarvittaessa kastiketta lisää lautaselle. Nauti.

 

*

My current favorite salad has crispy, tangy flavors. It consists of smoked salmon, thinly sliced apples and even more thinner sliced fennel with few salad leaves. There’s also a vinaigrette from grainy mustard and to top it off I added fennel tops and rose pepper.

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.