Bruschetta punajuuresta + Sääpäiväkirja / Beetroot bruschetta
Sain Marimekolta keväällä kuvauslainaksi astioita heidän uudesta Sääpäiväkirja-mallistostaan ja tässä on oma suosikkikuvani ja syksyyn sopiva resepti. Kuvassa on Sääpäiväkirja-sarjan Oiva-lautanen, jonka vesivärimäinen, herkkä kuvitus on Aino-Maija Metsolan. Omat, pienet kaappini pursuavat jo valmiiksi astioita, mutta täytyy sanoa että tämän tuotesarjan astiat saavat kyllä pääni ihan pyörälle ihastuksesta.
Simppeli resepti yhdistelee varsin suosittua paria; punajuurta ja vuohenjuustoa. Resepti ei ole varsin yllätyksellinen mutta näiden kahden liitto on vaan ihan älyttömän herkullinen. Tarvitset punajuuria, pehmeää vuohenjuustoa ja leipää (saa olla kuivahtanutta) Punajuuret voi toki myös kuoria valmiiksi ja paahtaa uunissa, minä tykkään itse keittää ja paistaa ne pannulla.
Bruschetta, punajuurta ja vuohenjuustoa (kahdelle)
Keitä 3-4 keskikokoista punajuurta kattilassa kypsäksi, testaa kypsyys kokeilemalla, uppoaako veitsen terä punajuureen. Valuta vedet ja jäähdytä punajuuret. Kuori punajuuret, kypsistä yksilöistä kuori lähtee helposti vain sormilla vetämällä. Lohko punajuuret ja siirrä kuumalle paistinpannulle voinokareen kanssa. Paistele ja sekoita punajuuria pari kertaa, jotta paistopintaa tulee ympäriinsä mutta älä soirota, jotta ne tosiaan ruskistuvat. Vähennä lämpöä ja lorauta mukaan pari ruokalusikkaa hunajaa, ruokalusikallinen balsamiviinietikkaa ja ripsauta mukaan suolaa sekä rouhittua mustapippuria. Anna punajuurien hengata hunajakylvyssä viitisen minuuttia ja nappaa pannu pois lämmöltä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, makeutta tai happamuutta.
Paahda pari viipaletta suosikkileipääsi, sivele päälle kerros pehmeää vuohenjuustoa ja annostele lämpimät punajuurilohkot keoksi leivän päälle. Koristele tuoreilla yrteillä, kuvassa on ruohosipulia mutta tuore timjami, oregano tai rosmariini käy myös vallan mainiosti punajuuren ja vuohenjuuston kanssa.
*
I made a bruschetta with honey-balsamic roasted beetroots and soft goat cheese. The plate is from Marimekko’s new Weather Diary series. The recipe is simple, for two people you boil 3-4 middle sized beetroots until they are tender, chop them and toss them in a hot pan with some butter. Fry until they get some color, them reduce the heat and add 2 tbs of honey, 1 tbs of balsamic vinegar and some salt and freshly ground black pepper. Let them simmer in their honey bath for about 5 minutes, taste and add more seasoning if they need, toast some of your favorite bread and coat it with soft goat cheese. Add the warm beets on top of your bread and garnish with fresh herbs.