Juuston tekoa / Making cheese

labne_suvisurlevif.jpg

 

Täällä sauhutellaan ennätysmäärä kynttilöitä, törsättiin purppuraisiin kalloihin ja kokeillaan ensimmäistä kertaa tehdä itse labneh-tuorejuustoa. Labneh on yksinkertaisesti vaan paksua, maustamatonta jogurttia (kreikkalaista, turkkilaista tms), josta valutetaan harsokankaan läpi hera pois. Valmista juustoa voidaan käyttää monin eri tavoin niin makeissa kuin suolaisissa ruokalajeissa, yksinkertaisin tapa on varmaankin nauttia labneh lämpimän pitaleivän ja oliiviöljyn kera. Jogurtin voi valuttaa myös esimerkiksi suodatinpaperin läpi. Mitä kauemmin jogurttia valutetaan, sitä kiinteämpää valmis labneh on. Valutusajat ovat usein 12 tuntia ja 24 tuntia, meinaan kokeilla itse molempia.

*

Making homemade labneh.

 

kallat_suvisurlevif.jpg

 

 

koti ruoka-ja-juoma sisustus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.