Aamupalalla / At the breakfast table
Tämä ohje skonsseille on ollut minulla jo hetken kirjanmerkeissä, löysin sen Stepanini -blogin kautta, alkuperäinen resepti löytyy täältä.En yksinkertaisesti voinut vastustaa ajatusta Earl Grey -teellä ja tummalla suklaalla maustetuista skonsseista. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään bergamottiöljyä (Earl Grey saa tunnusomaisen, sitruksisen makunsa bergamotista) ja Stepaninin ohjeessä teelehdet käytetään sellaisenaan kuivien aineiden mukana. Halusin itse myös hauduttaa teen maun mukaan ohjeeseen, joten uutin Earl Greyn maun mukaan käyttämääni täysmaitoon. Ripautin varmistukseksi vielä 1 teelusikallisen teenlehtiä mukaan jauhojen sekaan vahvistamaan makua.
Nämä skonssit ovat taas ehtaa viikonloppujen aamiaiskamaa; voi tekee tietysti mistä vain hyvää ja syntistä, tumman suklaan aavistuksenomainen kitkeryys, ja teen vivahteet lisäävät kuitenkin skonssien herkullisuutta ihan uuteen ulottuvuuteen. Mukaan voisi lisätä vielä lisätä raastettua sitruunankuorta, se voisi sopia hyvin bergamotin maun kanssa yhteen.
Teellä ja suklaalla maustetut skonssit (8 kpl)
4,5 dl jauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
2 dl rouhittua, tummaa suklaata
110 gr voita (jos käytät suolatonta, lisää taikinaan 1/2 tl suolaa)
1 kananmuna
2,5 pussia Earl Grey -teetä (esim. Twinings)
1,2 dl täysmaitoa / kermaa
Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi, ota syrjään ja tipauta teepussit maitoon. Anna hautua ainakin 10-15 minuuttia ja poista teet, antaen maidon jäähtyä.
Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen. Sekoita kulhossa kuivat aineet; jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, 1 tl (hienonnettuja) teenlehtiä ja suola, jos käytät suolatonta voita. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutoiksi ja käyttäen sormenpäitä, nypi voi jauhojen kanssa sekaisin. Sekoita lopuksi rouhittu suklaa mukaan. Voit ensin siivilöidä suurimmat suklaapölyt pois suklaarouheen seasta, jotta taikina pysyy rapeana.
Sekoita toisessa kulhossa kevyesti vatkattu kananmuna ja jäähtynyt tee-maitoseos hyvin sekaisin. Sekoita kuivat ja märät aineet toisiinsa niin vähällä sekoittamisella kuin mahdollista, jotta taikina ei sitkisty ja ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Tämä on minun heikko kohtani, sekoitan aina sen viimeisen kerran liikaa. Jaa tahmainen taikina hellästi kahtia jauhotetuilla käsillä ja aseta molemmat palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Taputtele taikinat (taas hellästi) suurinpiirteisen ympyrän muotoon. Leikkaa ympyrät neljään osaan terävällä veitsellä. Taikina on tahmaista, joten veitsen voi kevyesti öljytä, jotta taikina ei tartu kiinni. Tai leikata skonssit vasta paistamisen jälkeen.
Lykkää skonssit kuumaan uuniin ja paista 10-12 minuuttia tarkkaillen, skonssit ovat valmiita kun ne ovat ruskistuneet kunnolla. Anna jäähtyä ja nauti, mielellään tietysti teen kera, hyvässä seurassa.
*
Making breakfast scones with dark chocolate and Earl Grey tea. I found this recipe from the blog Stepanini but the recipe is originally from here.