Perjantaiksi / For Friday

minttuoliivit_suvisurlevif.jpg

 

Marinoin oliivit yleensä (aina) yhdessä sitruunan, rosmariinin ja ohueksi viipaloidun valkosipulin kynnen kanssa. Kaupasta löytyi pieni purkki Taggiasca-oliiveja ja ne sukelsivat hiukan erilaiseen, nopsaan liemeen. Yleensä suosin kivellisiä kalamata-oliiveja, mutta mitkä tahansa muut käyvät paitsi ne paprikatäytteiset, kivettömät ressukat.

Koska vaanin kaupasta verigreippejä, (kuvan yksilö on punaisin löytämäni tähän mennessä, makeinkin vielä) raastoin niiden kuorta mukaan marinadiin ja puristin puolen appelsiinin mehun oliivien päälle. Lisäksi reilusti kuivattua minttua, joka on muuten yksi lemppareistani, mitä tulee kuivattuihin yrtteihin. Pieni loraus oliiviöljyä ja jääkaappiin tekeytymään. Nämä oliivit olivat marinadin takia lempeitä, hedelmäisiä ja juuri sopivasti minttuisia. Muutama kippoon, viinilasi kouraan ja jalat ylös perjantain kunniaksi.

*

Marinating olives with blood oranges and dried mint. The result is delicate, fruity and just perfect for relaxed friday evening.

 

minttuoliivit1_suvisurlevif.jpg

koti ruoka-ja-juoma