Aamupalalla /At the breakfast table
Tällä viikolla en ajatellut nakutella tänne varsinaista aamiaisreseptiä, vaan jaan pari viimeaikaista, simppeliä aamupalasuosikkiani ja hiukan aamupalaturinaa. Arkena juon usein vain aamukahvia ja nappaan jonkun hedelmän sen jälkeen seuraksi.
En pitänyt lapsena päärynöiden koostumuksesta ja jotenkin se vieläkin vaikuttaa kaupassa ostopäätökseeni, koska tulen harvoin ostaneeksi päärynöitä. Ja joka kerta päärynää puraistessani tajuan, että hei tämähän on kyllä ihan mahtava hedelmä. Odotan aina sitä hetkeä, kun otan tavallisen ruokailuveitsen ja se sujahtaa täydellisen pehmeän päärynän läpi kuin sulaan voihin. Arjen pieniä fiilistelyjä. Tykkään kyllä myös sellaisesta kirpeämmästä ja kovemmasta, ei niin kypsästä päärynästä. Sen kanssa saatan välillä napata mukaan hiukan maapähkinävoita. Toimii muuten aika kivasti!
Olen myös juonut aamuisin ruusunmarjoista ja hibiskuksesta tehtyä teesekoitusta (Hampsted Tea merkiltään, saa ainakin Stokkalta) ja se muistuttaa minua hiukan mustaherukkamehusta: kirpeää ja ihan hurjan hyvää. Teepussit kuluvat sen verran nopeaa vauhtia, että seuraavaksi metsästän lisää ja ajattelin kokeilla ihan pelkkää hibiskusta.
Syön usein myös kaurapuuroa, mutta se tuntuu olevan suurin kompastuskiveni keittiössä. Yksinkertaiset ruoat – helppo munata, eikä oikein voi huijata. Yleensä saan aikaiseksi vähän liiankin jämerän tapauksen – tai sitten liian löysän ja vetisen. Viime viikolla vielä poltin puurot komeasti kattilan pohjaan niin, että tarvittiin aika järeät keinot kattilan putsaukseen. Tosin tämä versio siitä rouheammasta kaurasta toimii kyllä aina, ei pelkoa jämähdyksestä tai vetisyydestä vaan lopputulos on pehmeä ja täyteläinen.
*
My simple breakfast favorites right now are crispy pears with a little peanut butter and tea with hibiscus and rosehip.