Arkipastaa / Cavolo nero pasta

cavolonero_suvisurlevif_1.jpg

cavolonero1_suvisurlevif.jpg

 

Meillä syödään arkena nopeana ’pikaruokana’ monesti pastaa. Usein mukana on valkosipulissa ja öljyssä muhitettuja kasviksia, kuten tomaattia, parsakaalia, tuoretta pinaattia tai tässä tapauksessa cavolo nero-kaalia. Voit hyvin myös korvata kaalin jollain muulla vihanneksella tai vaikka lehtikaalilla, pinaatti on eritoten herkullista pastan joukossa. Mitä pehmeämpi kasvis on, sitä vähemmän se tarvitsee pannuttamista, kaali vaatii enemmän pehmentämistä kuin pinaatti, jonka voi vain nopeasti heittää pannulle, kierittää oliiviöljyssä, valkosipulissa ja nostaa pastan pannulle pinaatin sekaan imemään maut.

Jos kaapista löytyy mascarponea, ricottaa tai pehmeää vuohenjuustoa, ne voi myös sekoittaa pastan ja kasvisten sekaan pannulla. Jos käytät mascarponea, parmesaania ei välttämättä tarvitse raastaa mukaan pastaan. Ja parmesaanin sijasta voi käyttää myös grana padanoa, pecorinoa tai muuta kovaa, voimakkaan makuista juustoa. Juusto on muuten parasta vastaraastettuna, en osta esimerkiksi valmiiksi raastettua parmesaania. Sama homma on mustapippurin kanssa, maku muuttuu valmiiksi jauhetussa mustapippurissa aivan erilaiseksi. Ja kun ostat palan parmesaania, kuoren voi pakastaa ja heittää mukaan kasvissoppaan antamaan makua.

 

Sitruunainen kaalipasta

Nippu cavolo nero-kaalia
1 luomusitruuna
Oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
Rouhittua mustapippuria + suolaa
Maun mukaan kuivattua tai tuoretta chiliä
Raastettua parmesaanijuustoa

Nappaa ainekset ja käyttämäsi pasta hollille, koska homma sujuu varsin nopeasti. Laita pastavesi kiehumaan ja huuhtele samalla kaali. Kuivaa kaalinvarret kevyesti, veistele pois paksuimmat lehtiruodit ja viipaloi rennosti pienemmäksi. Lämmitä pannulla oliiviöljyä, lisää mukaan chiliä oman makusi mukaan ja suikaloidut kaalit. Muhittele kaaleja pannulla miedolla lämmöllä, tarkoitus ei ole ruskistaa vaan pehmittää kaalin rakennetta. Lisää mukaan aluksi puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste, sekä valkosipulinkynnet raastettuna.

Kun pastavesi kiehuu, lisää veteen reippaasti suolaa ja laita pasta kiehumaan. Raasta parmesaanijuustoa reiluhko kourallinen (tai pari) valmiiksi. Anna pastan kiehua pari minuuttia alle pakkauksen suositellun kypsentämisajan, valuta (ota varmuuden vuoksi hiukan keitinvettä talteen) ja nosta pasta pannulle kaalien sekaan. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää pastan keitinvettä aavistus joukkoon ja sekoita. Sekoita mukaan parmesaania ja maista. Lisää maun mukaan suolaa, rouhittua mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Nostele pasta lautasille, ripottele halutessasi lisää parmesaania päälle ja lorauta päälle lempioliiviöljyäsi.

*

One of our favorite weekday dishes is a simple pasta. Here it is spaghetti with cavolo nero, garlic, lemon and parmesan. You gently cook your washed, drained and rougly chopped cavolo nero with olive oil, chili, garlic and lemon juice and zest. When your pasta is al dente, you throw it in the pan with the cavolo nero, let the pasta suck all the pan’s flavors and throw some parmesan in. Check for seasoning and eat away.

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.