Aamupalalla / At the breakfast table

raparperijogurtti_suvisurlevif.jpg

 

Yksi parhaimmista aamupaloista (minusta) on käyttää aina sesongin raaka-ainetta jogurtissa. Nyt mukaan pääsi raparperia kanelin ja kardemumman kanssa uunitettuna. Plussana koko kämppä tuoksuu siltä, kun siellä olisi leivottu uutterasti. No leipoa ei tarvitse, vain heittää muutama raaka-aine uuniin ja hyvää tulee. 

Napsauta uuni 200C asteeseen. Huuhdo ja pilko muutama raparperinvarsi paloiksi (à 5 dl), kuori jos raparperin varret ovat paksuja ja kuoret sitkeähköjä. Siirrä palaset uunivuokaan, lisää mukaan muutama rikki nuijittu kanelitanko ja kardemumman siemenkota. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vajaan teelusikan molempia jauhettuna. Myös vanilja + inkiväärikombo sopii hyvin raparperiin. Lisää sokeria tai hunajaa maun mukaan (1-1,5 dl on oma vakioni), lorauta vuokaan 1/2 vettä ja sekoita raparperit kevyesti mausteiden kanssa. 

Muhittele uunissa, kunnes palaset ovat pehmeitä ja vuoan pohjalle on kertynyt ruusunpunaista raparperimehua. Nauti jäähtyneenä jogurtin kanssa, sopii myös puuron kylkeen tai granolan/myslin kanssa. Satsista tulee muutaman aamupalan verran uuniraparperia. 

*

Oven roasted rhubarb with cinnamon and cardamom is one of my favorites to eat with natural yoghurt. 

 

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.