Aamupalalla / At the breakfast table

kananmunatrucola1_suvisurlevif.jpg

 

Törmäsin jo pari viikkoa sitten tähän ilahduttavaan blogiin ja sen aamupalatulkintaan Ottolenghin turkkilaistyylisestä annoksesta, joka sisältää rucolaa, valkosipulijogurttia ja pehmeäksi paistettuja kananmunia. Ottolenghin kananmunapannu tehdään uunissa ja valmis annos valellaan maustetulla sulalla voilla.

La dittatrice della cucina-blogin kirjoittaja oikaisee mutkat suoraksi ja kippaa voin ensimmäisenä maustumaan mausteiden kanssa pannulle, heittää perään rucolat, sitten kananmunat ja homma on siinä. Jos teet vielä valkosipulijogurtin valmiiksi edellisenä iltana, tässä aamupalassa ei kauaa nokka tuhise. Viikonloppubrunssille suosittelen kokeilemaan pidemmän kaavan alkuperäistä reseptiä. 

Resepti muuntui minun käsissäni vielä hiukan, skippasin chilin ja ripottelin päälle varsin vapaalla kädellä sumakkia. (Paprikajauhetta voi käyttää sumakin korvikkeena.) Aluksi minua epäilytti pannulla paistetun rucolan, kananmunien ja jogurtin yhdistelmä, mutta olisi pitänyt luottaa Ottolenghin pettämättömään vainuun makujen yhdistelyssä. Tämä aamupala on nimittäin mah-ta-va! Pöytään kannattaa varata hyvää maalaisleipää, pehmeät kananmunan keltuaiset ja jogurtti nimittäin huutavat hyvää leipää dippaamiseen ja kaikkien makujen moppaamiseen lautaselta. 

Alkuperäinen ohje ehdottaa 300 grammaa rucolaa, siitä varioitu ohje taas puolet, eli 150 grammaa. Itse tartuin ronskisti kasaan rucolaa ja heitin sen pesun kautta pannulle, grammoja ei ole pakko laskea. Suosittelen käyttämään 1 valkosipulinkynnen ja maistamaan: lisäsimme jogurttiin itse pari kynttä, ja sillä löyhkällä ei kyllä ole töihin tai ihmisten ilmoille mitään asiaa.

 

Kananmunaa, rucolaa ja valkosipulijogurttia (kahdelle)

150 gr rucolaa
4 kananmunaa
Voita
Muutama tuore salvianlehti (tai muita yrttejä)
2 dl maustamatonta, paksua (turkkilaista) jogurttia
1-2 valkosipulinkynttä
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
(1 kuivattu pikkuchili tai 1/2 tuore, riippuen tulisuudesta)
(Päälle sumakkia tai paprikaa)

Tee ensin jogurtti tekeytymään jääkaappiin. Raasta valkosipuli tai hienonna niin hienoksi, kuin veitsellä saat. Sekoita se jogurttiin ja mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita ja työnnä kylmään. Huuhtele ja kuivaa rucola. Tipauta reilu nokare voita pannulle, lisää mukaan salvia tai käyttämäsi yrtit, halutessasi voit murentaa mukaan kuivattua chiliä tai lisätä hiukan tuoretta. 

Lisää rucola pannuun, pyöräytä lehtiä pari kertaa voissa keskilämmöllä ja riko sitten kananmunat pannuun. Paista miedolla lämmöllä, kunnes kananmunat ovat makuusi sopivan hyytyneitä. Ripottele päälle suolaa ja halutessasi sumakkia tai paprikajauhetta. Tarjoa annos lämpimänä vahvan kahvin tai teen kera, myös hyvä leipä on suositeltavaa. 

*

Making eggs with arugula and garlic yogurt inspired by this recipe, which is a variation from a recipe by Ottoleghi. It was utterly divine, this has to be one of my favorite breakfasts that I’ve cooked in this breakfast series yet.

 

kananmunarucola_suvisurlevif.jpg

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.