Iltapuhteita / Tomato confit
Kesäillan projektihautumosta päivää! Kylppäriremppa (remppa noin yleensäkin ensikertalaista) mietityttää ja pakenin laatta-ahdistusta keittiöön.
Muistelin nähneeni jossain tomaatticonfitin ohjeen, jossa uunissa kuivatut tomaatit upotetaan yrttien ja mausteiden kanssa oliiviöljyyn tekeytymään. Pistin siis toimeksi: huuhtelin, halkaisin ja pyöräytin siemenet nopeasti pois puolestatoista kilosta pikkutomaatteja. Tomaatit menivät sen jälkeen 120-asteiseen uuniin tuoreen salvian, suolaripauksen ja oliiviöljyripauksen kanssa. Muutaman tunnin päästä tomaatit olivat sopivasti kuivuneita.
Tässä ne ovat vielä ilman oliiviöljykylpyään, johon meinaan laittaa lisäksi vielä laakerinlehtiä. Tomaatit eivät taida säilyä ikuisuuksia öljyssä, siispä ne menevät kesän grillileipiin vuohenjuuston kanssa, pastan joukkoon ja ehkä vielä focaccian kainaloon.
*
Oven dried tomatoes with fresh sage; going to sink them into a jar of olive oil and make a sort-of tomato confit.